Mano Gargždai



Į rajono gyventojų namus veržiasi įtartini asmenys

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Klaipėdos rajono policija vis gauna pranešimų apie į rajono gyventojų namus besiveržiančius įtartinus asmenis – veikiausiai čigonus.

 

Plikių miestelio gyventoja kreipėsi į policiją nurodydama, kad pas ją į namus atėjo dvi nepažįstamos moterys panašios į čigones. Kaip nurodė pranešėja nepažįstamos moterys teiravosi, ar ji neturinti parduoti metalo laužo. Vėliau moteris pranešėją išsiviliojo į lauką neva apžiūrėti žemės sklypo, ūkinių pastatų, išeidama laukan, pastaroji neužrakino durų. Po kurio laiko grįžusi namo pastebėjo, kad praviros kambario durys ir dingo 950 eurų, kurie buvo sudėti į dėžutę ir padėti spintoje ant lentynos. Kaip nurodė pranešėja, viena iš nepažįstamų moterų buvo jauna, vilkėjo žydros spalvos striuke, dėvėjo kepurę, o plaukai buvo supinti į kasą. Kita moteris buvo tamsiais plaukais, vilkėjo blizgantį sijoną.

Minėtos moterys greičiausiai yra atvykėlės iš Bulgarijos, Rumunijos. Kasmet gaunama pranešimų, kad romų tautybės asmenys nelegaliai prekiauja viešose vietose, apgaulės būdu bando parduoti nevertingus daiktus, pavyzdžiui, kaip paprastą metalą – auksą, įvairius stalo įrankius ir kt. Dažniausiai romai būriuojasi žmonių gausiai lankomose vietose, bet pasitaiko, kaip šiuo atveju, ateinančių į namus. Atšilus orams jų visada būna pakelėse, prie prekybos centrų, aikštelėse. Vienareikšmiai reikėtų vengti bet kokio kontakto, atsisakyti pirkti ir net diskutuoti su šiais asmenimis.

Tad bendruomenės pareigūnė primygtinai prašo gyventojų neįsileisti į namus romų tautybės ir kitų įtartinų asmenų, nesusivilioti jų siūlomomis pigiomis prekėmis, daiktais, nepasiduoti įkalbinėjimams, o apie jų apsilankymą bet kokiu atveju pranešti policijai, kuri operatyviai sureaguos ir bus dėkinga už suteiktą informaciją. Būsime dėkingi, jei žmonės įsidėmės automobilio markę, spalvą, ir būtinai nepatingės išeiti į lauką pažiūrėti automobilio valstybinių numerių. Taip pat prašome visų, pastebėjusių, kad pas kaimyną apsilankė įtartinas žmogus, kuo skubiau apie tai informuoti policiją bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tik gyventojų akylumas, atsargumas gali padėti užkirsti kelią daromiems nusikaltimams. Visi žinome ir suprantame, kad šios tautybės žmonės sugeba nepastebimai pasisavinti pinigus, tad patys neįsileiskime į savo namus įtartinų asmenų, informuokime apie tai savo vyresniojo amžiaus giminaičius, perspėkime, kad jie būtų atsargūs.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 314 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,