Mano Gargždai



Atlikta krata pasenusius produktus pardavinėjusioje įmonėje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai nustatė galimai apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą vienoje iš Klaipėdos apskrities įmonių. Tyrimo metu surinkta informacija leidžia įtarti, jog įmonės atstovai tyčia neįtraukdavo į apskaitą privalomų įtraukti ūkinių operacijų ir ūkinių įvykių, susijusių su turto, įsipareigojimų dydžio arba struktūros pasikeitimu.

 

Taip pat, tyrimo metu nustatyta, jog bendrovė, kuri užsiima didmenine įvairių maisto produktų (arbatos, aliejaus, saldainių, sausainių, vaisvandenių ir kt.) ir ne maisto produktų (šunų, kačių ėdalo, žaislų ir kt.) prekyba Lietuvoje ir Latvijoje, galimai klastojo prekių galiojimo ženklinimą ir tiekdavo į rinką prekes, kurių realizacijos terminas jau pasibaigęs. Įmonės darbuotojai įtariami tuo, jog nesunaikindavo prekių, kurių realizacijos terminas jau pasibaigęs ir privaloma nustatyta tvarka jas sunaikinti, taip pat jie įtariami surašydavę fiktyvius nurašymo aktus, įvairiomis techninėmis ir cheminėmis priemonėmis panaikindavę senojo galiojimo etiketes ir galiojimo ženklinimą (datą), ant jų užklijuodavo naujas etiketes su galiojančiu realizacijos terminu bei perpakuodavo prekes, ir šias prekes tiekdavo atgal į rinką. Galimai prekės buvo tiekiamos provincijoje esančioms nedidelėms parduotuvėms, kai kuriems didiesiems prekybos tinklams bei eksportuojamos į Latviją.

Pareigūnai nustatė bendrovės sandėlį, kuriame buvo sandėliuojama produkcija su pasibaigusiu realizacijos terminu, vyko produkcijos realizacijos termino ženklinimo klastojimas, produkcijos perpakavimas bei kuris buvo slepiamas nuo valstybinės maisto veterinarijos tarnybos. Kratos metu bendrovės sandėlyje aptikta 300 skirtingų rūšių įvairių maisto produktų (bendras kiekis sudaro apie 9 t), kurių galiojimo terminas pasibaigęs nuo 2013 iki 2018 metų. Taip pat aptikta prekių galiojimo ženklinimui skirta techninė įranga, pakavimo įranga, jau pagamintos ženklinimo etiketės, įvairios cheminės medžiagos, skirtos ženklinimui pašalinti.

Taip pat atliktos kratos įtariamųjų gyvenamosiose vietose, tarnybiniuose automobiliuose, sandėliavimo bei administracinėse patalpose. Kratų metu rasta šovinių, namų gamybos alkoholinių gėrimų, apie 1 2000 eurų grynųjų pinigų bei kitų tyrimui reikšmingų daiktų.

Šiuo metu įtarimai pareikšti 4 asmenims. Neatmetama, jog įtariamųjų daugės.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 straipsniu, asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 292 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,