Logo
 Spausdinti šį puslapį

Paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gegužės 7 d. paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Renginyje dalyvavo ir žurnalistus, bibliotekininkus, mokytojus lituanistus ir jų mokinius Savivaldybės padėkomis ir atminimo dovanomis apdovanojo mero pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Savivaldybės tarybos narys Raimondas Simonavičius, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

 

Šiemet iš žiniasklaidos priemonių siūlytų žurnalistų Administracijos direktoriaus pavaduotojos Ligitos Liutikienės vadovaujama komisija atrinko neetatinius korespondentus, nuolat rašančius įvairiomis temomis vietinėje ir respublikinėje spaudoje, prisidedančius prie pilietiškumo ugdymo ir Klaipėdos rajono žinomumo didinimo.

Savivaldybės padėkomis, kurias pasirašė meras Vaclovas Dačkauskas ir Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, apdovanoti:

Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ skaitytojų nuomonių puslapio nuolatinės rubrikos „Pastebėjimai“ autorius, buvęs pirmasis Jungtinės Karalystės karo atašė Lietuvoje, Lapių kaimo gyventojas Deividas Holliday − už mecenatystės, savitarpio pagalbos, žmogiškųjų santykių gerosios patirties sklaidą vietinėje spaudoje.

Dienraščio „Vakarų ekspresas“ neetatinė žurnalistė Andromeda Milinienė – už Klaipėdos rajono istorijos, kultūros paveldo, šviesių žmonių veiklos garsinimą.

Savivaldybės tarybos narys, Gargždų miesto garbės pilietis Albinas Klizas – už Klaipėdos rajono žmonių gyvenimo šviesius atspindžius publicistikoje, pilietinės pozicijos raišką vietinėje ir respublikinėje spaudoje.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IIIg klasės mokinys Robertas Macius – už kūrybiškumą vystant moksleivių ir jaunimo veiklos bei iniciatyvų tematiką vietinės žiniasklaidos priemonėse.

Savivaldybės administracijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Ernesta Strakšytė – už nepriekaištingą darbą, operatyvią, teisingą ir tikslią informaciją visuomenei apie Savivaldybės veiklą.

Šiemet apdovanoti ir bibliotekininkai, kurių darbas neapsiriboja vien knygų išdavimu – jie yra ir įvairių edukacinių renginių, susitikimų su rašytojais, tiesioginių transliacijų iš bibliotekos organizatoriai:

Už renginių, skirtų Lietuvių kalbos dienoms, organizavimą, pagarbą kalbai ir knygai bei pagalbą organizuojant tarpsavivaldybinį protų mūšį „Tūkstantis kalbos klaustukų“ Drevernoje: Albina Ananjeva – Vaikų literatūros skyriaus vedėjos pavaduotoją informacijai ir edukacijai; Ingrida Antužytė – Venckų filialo bibliotekininkė.

Už ilgametį, prasmingą darbą organizuojant renginius bei įgyvendinant projektus, skirtus skaitymo skatinimui, kalbai ir knygai: Laima Damulienė – Metodinio skyriaus vedėja; Marytė Jacikienė – Aptarnavimo skyriaus vedėja.

„Vaivorykštės“ gimnazijos IIIg klasės mokinys Robertas Macius tapo ir Mokinių rašinių konkurso apie gimtąjį kraštą nugalėtoju. Jis apdovanotas už sugrįžimo į gimtąjį kraštą įtaigų meninį įprasminimą rašinyje „Sugrįžti turi ne tik paukštis“.

Taip pat Savivaldybės padėkos raštais apdovanoti mokinius rengę mokytojai „Vaivorykštės“ gimnazijos – Zofija Vaitkuvienė, Vidas Vaitkus ir Daiva Toliušienė, Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos mokytoja Rima Petraitienė.

Mokinių rašinių konkursas, skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, taip pat yra tradicinis. Šiemet komisija, vadovaujama mero pavaduotojos Violetos Riaukienės, išrinko vieną laureatą, kiti 14 mokinių apdovanoti Švietimo skyriaus diplomais. Mokinius taip pat pasveikino Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, kai kurie mokiniai už originalų istorinių faktų pateikimą gavo specialių prizų iš Gargždų krašto muziejaus, kiti – iš „Minijos“ kino teatro, − už kinematografiškai papasakotas istorijas, o kai kurie – netgi iš mėgstamos jaunimo Gargždų kavinės „Rūta“.

 

Apdovanoti mokiniai:

Gabija Remenytė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos Ib klasės mokinė – už nuoširdų laišką gimtajam kraštui, jo savasties įprasminimą per prosenelės paveikslą;

Charlotte Gedile Girgzdis, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos Ia klasės mokinė – už vertingą krašto istorijos liudijimą per savo giminės žmonių paveikslus;

Deimantė Kojelytė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IIf klasės mokinė – už jautriai ir įtaigiai atskleistą šeimos židinio ugnies prasmę per močiutės paveikslą;

Emilis Jonušauskas, Priekulės I. Simonaitytės gimnazijos Ia klasės mokinys – už lietuvių tautos būdo bruožų įtaigų atskleidimą per prosenelio paveikslą;

Saulė Rimkevičiūtė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IIIg klasės mokinė − už vertingą krašto istorijos liudijimą ir įtaigų žurnalistinį požiūrį;

Aušrinė Tverskytė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IId klasės mokinė – už Gargždų miesto vaizdingą aprašymą originalia forma;

Deimantė Jasmontaitė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IIf klasės mokinė − už poetišką, nuoširdų ir įkvepiantį santykio su gimtuoju kraštu atvėrimą;

Rugilė Žvirblytė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos Ib klasės mokinė – už nuoširdų ir įtaigų laišką rašytojai Ievai Simonaitytei;

Evelina Dragytė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos Ib klasės mokinė – už lietuvių tautos tremties kančių liudijimą, atskleistą per savo giminės žmonių paveikslus;

Neda Grikšaitė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos Ia klasės mokinė – už žodžiais sukurtą šiuolaikišką ir dinamišką Gargždų miesto portretą;

Marija Stalmokaitė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos Ia klasės mokinė – už nuoširdų gyvenimo džiaugsmo atvėrimą per meilę gimtajam miestui Gargždams;

Gabrielė Čiunkaitė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IIf klasės mokinė – už Klaipėdos krašto savitumo atvėrimą per I. Simonaitytės asmenybės ir jos kūrybos detales.

Julija Bendikaitė, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos IIf klasės mokinė – už J. Lankučio asmenybės ir veiklos reikšmės atskleidimą.

Nida Ruseckaitė – Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos Ib klasės mokinę – už nuoširdų ištikimybės liudijimą gimtajam kraštui.

Taip pat Savivaldybės padėka apdovanotas Gargždų muzikos mokyklos ugdytinis Arnas Simonaitis, Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurse 5-8 klasių grupėje užėmęs pirmą vietą ir jo mokytoja Laima Juščienė.

Renginyje savo kūrybos dainą atliko reperis Erdvės Taškas.

Kita programos dalis − slemo poezijos ir muzikos atlikėjo, reklamos kūrėjo, kūrybininko Žygimanto Kudirkos, pasirodymas. Jis skaitė savo poeziją su garso efektais, mokiniams vedė kūrybines dirbtuves, kuriose buvo kolektyviai kuriama poezija.

 

Klaipėdos r. savivaldybės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,