Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono abiturientams anglų kalbos egzaminas sunkumų nesukėlė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Praėjusį šeštadienį šalies abiturientai su tušinukais rankose palinko rašyti anglų kalbos valstybinį brandos egzaminą. Jį šiemet laikė ir 227 Klaipėdos rajono kandidatai.

 

Išmėginti savo anglų kalbos žinias šiemet panoro daugiau rajono moksleivių nei pernai. Praėjusį pavasarį šį egzaminą laikyti buvo pasirinkę 214 abiturientų.

Iš viso anglų kalbos valstybinį brandos egzaminą sudaro keturios dalys: klausymo, skaitymo, rašymo užduotys ir kalbėjimo dalis, pastarąją moksleiviai atliko prieš mėnesį. Pasirinkusiems laikyti šį egzaminą abiturientams egzaminų sesija prasidėjo anksčiausiai – dar balandžio 4–6 dienomis.

Egzaminas buvo laikomas Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtose centruose. Laikyti anglų kalbos egzaminą užsiregistravo šalies 20 634 kandidatai.

Kaip sekėsi šeštadienį įveikti užduotis, su naujienų portalu mano-gargzdai.lt sutiko pasidalinti keletas abiturientų. Visi pašnekovai kaip vienas tvirtino, jog šiemet užduotys neišgąsdino.

Abiturientė Elina Ruigytė prisipažino, jog užduočių sulaikė tokių, kokių ir tikėjosi: „Egzaminas gal net buvo kiek lengvesnis nei įsivaizdavau. Tiesa, kiek daugiau laiko sugaišau prie vienos skaitymo dalies užduoties, tad laiškui ir rašiniui perrašyti vos užteko laiko – baigiau likus maždaug 5 minutėms iki egzamino pabaigos. Rašinyje reikėjo pagrįsti savo nuomonę apie mokymąsi, pasirinkti, kas padeda mokytis – paties noras ar mokytojų paskatinimas. Žinoma, rašiau, kad geriausia motyvacija – savo paties noras, nes niekada manęs mokytojai neskatino siekti žinių.“

Tiesa, mergina prisipažino, kad nesklandumų egzamino metu nepavyko išvengti – klausymo dalies metu buvo užstrigusi garso aparatūra. E. Ruigytė atviravo, jog iš egzamino tikisi gana aukšto rezultato.

Egzaminu patenkintas liko ir Kristijonas Ruškys: „Užduotys, mano nuomone, buvo nesudėtingos. Nepaisant to, sudėtingiau buvo atlikti vieną iš klausymo dalies užduočių, nes tekstas buvo skaitomas pakankamai greitai. Rašymo dalyje reikėjo parašyti laišką savanorystės tema ir esė apie motyvaciją. Rinktis nebuvo iš ko, užduotis reikėjo atlikti abi. Tačiau egzamino tikėjausi sunkesnio, laukiu aukšto įvertinimo.“

Pastarasis prisipažino, kad jokių trukdžių egzamino metu nepatyrė.

Moksleivė Erika Jenkutė teigė, kad užduotys nebuvo nei sunkios, nei itin lengvos.

„Laiko užteko sočiai. Po kiekvienos užduoties galėjau net po 5 minutes atsipūsti ir susikaupti kitai. Mano nuomone, rašymo dalies temos buvo geros, aktualios šiandienai“, – komentavo pašnekovė. Ji įsitikinusi, jog šį egzaminą išlaikys, o balo tikisi taip pat aukšto.

Egzaminų sesija dar tik prasidėjo, moksleiviams teks patirti nemažai išbandymų. Artimiausias – gegužės 12 dieną vyksiantis informacinių technologijų valstybinis brandos egzaminas. Gegužė 19 dieną bus laikomas fizikos valstybinis brandos egzaminas, gegužės 26 dieną – biologijos. Birželio mėnesį abiturientai savo žinias pasitikrins laikydami lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, muzikologijos, istorijos, geografijos, chemijos dalykų egzaminus.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,