Mano Gargždai



Šiūparių pradinukės – Pasaulio vaikų haiku konkurso nugalėtojos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr. Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.

Išrinkti XV Pasaulio vaikų haiku konkurso geriausi kūrėjai Lietuvoje. Tarp nugalėtojų – ir Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro mokinės.

 

Puikiai įvertinti 3 klasės mokinės Kamilės Stalmokaitės ir 1 klasės mokinės Evos Petrusevičiūtės (mokytoja R. Jurjonienė) darbai.

Konkurse iš viso dalyvavo 828 mokiniai iš įvairių Lietuvos vietovių, kurie turėjo ne tik sukurti haiku tema „Gyvosios būtybės“, bet ir iliustruoti. Teisėjams teko nelengva užduotis – išrinkti tik 27 darbus, kuriuose labiausiai pajausta teksto ir vaizdo dermė, atspindėta haiku dvasia. Šio kūrybinio žanro ypatumas – trimis eilutėmis ir atitinkamų skiemenų skaičiumi (5–7–5) išreikšti požiūrį „čia ir dabar“ į paprastus ir kartu nepaprastus dalykus. Teisėjai (haiku kūrėjai ir tyrinėtojai V. Dumčius, A. Balbieris, S. Markevičiūtė, V. Kalinauskaitė) džiaugiasi, kad bandymai įdomūs ir kiekvienas savaip vertas dėmesio, kūrybiški, stebina fantazija, raiškos priemonių įvairove.

Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinukėms Kamilei ir Evai, konkurso laimėtojoms, liko pasiimti dovanas, kurios jau atkeliavo iš pačios Japonijos.

Tarptautinį haiku konkursą antrus metus organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Japonijos ambasada.

 

Konkurse iš viso dalyvavo 828 mokiniai iš įvairių Lietuvos vietovių. Šiūparių mokyklos-daugiafunkcio centro nuotr.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 307 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,