Mano Gargždai



Kviečia keliauti į Ukrainą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Kelionių organizatorius „Aisčiai“ kviečia birželio 29–liepos 2 dienomis keliauti į Ukrainą, aplankant Liubliną, Mukačevą, Jeremčią, Bukovelį, Lvovą. Kelionės kaina – 239 eurai. Išvykimas iš Gargždų. Susidomėję skambinkite 8 612 61 963.

 

Į kelionės kainą įskaičiuota: 4 nakvynės su pusryčiais viešbutyje dviviečiuose, triviečiuose kambariuose, kelionės dokumentų sutvarkymas, kelionė patogiu autobusu, kelionės vadovo paslaugos.

Į kelionės kainą neįskaičiuota: muziejų ir lankytinų objektų kaina (apie 50 Eur), draudimas (5 Eur).

Rekomenduojama turėti papildomai 15–30 lenkiškų zlotų mokamiems tualetams ar karštiems užkandžiams Lenkijoje.

Kelionei reikalingi dokumentai: pasas, galiojantis 3 mėnesius po kelionės pabaigos.

Pastaba: objektų lankymo tvarka, skaičius ir įėjimo į muziejus bilietų kaina gali keistis, kelionės vadovas muziejuose ekskursijų neveda.

 

1 diena

Anksti ryte išvykstame link Ukrainos. Kelionė per Lenkiją į Ukrainą. Atvykstame į Liubliną. Ekskursija po Liublino senamiestį: Karališkieji tribunolo rūmai, Domininkonų bažnyčia, miesto katedra. Apžiūrėsime renesansinę Liublino pilį. Nakvynė viešbutyje.

2 diena

Pusryčiai. Vykstame į Priekarpatės širdį – Jeremčios turistinį centrą. Miestelis išsidėstęs vandeningos Pruto upės slėnyje, Karpatų nacionalinio gamtos parko teritorijoje. Apsilankome prie vieno iš žinomiausių ir vandeningiausių Karpatuose „Proboi“ krioklio. Pasigrožėsime medinės architektūros šedevru - Jono Krikštytojo cerkve, statyta 1663m. Apsilankysime didžiausiame Karpatuose suvenyrų turgelyje.

Vykstame į Bukovelio slidinėjimo centrą – vakarietišką oazę Ukrainoje. Tai ne tik slidinėjimo, bet ir modernaus sanatorinio gydymo, SPA procedūrų kurortas. Keltuvais pasikeliame į Bukovelio kalno viršūnę (1127m). Jaukios kavinukės lauko terasoje galima išgerti kavos, grožintis užburiančia Karpatų kalnų panorama. Nusileidę nuo kalno, galėsite atsigerti gydomojo mineralinio vandens. Vykstame į viešbutį. Nakvynė viešbutyje.

3 diena

Pusryčiai. Išvykstame į Užkarpatę. Vaizdingu kalnų keliu kylame į Jablunickij (931m.) perėją. Iš čia atsiveria vaizdai į aukščiausias Karpatų viršūnes: Goverlą (2061m), Petrosą. Pakeliui trumpam sustojame prie Europos geografinio centro monumento. Vaizdingu Tysos upės slėniu atvykstame į Užkarpatės miestą Mukačevą, kur ant vulkaninės kilmės kalvos stovi galinga, labai gerai išlikusi Palanoko mūrinė pilis. Jos statytojas yra Lietuvos kunigaikštis, LDK Gedimino anūkas Teodoras Karijotaitis. Užkarpatė visada garsėjo savo vynais ir sūriais. Vykstame į unikalius, į UNESCO paveldą įtrauktus, veikiančius nuo 1557 m ir turkų belaisvių kalne iškirstus 4,5km ilgio vyno brandinimo rūsius. Vietinių rūšių vynų ir brinzos sūrio degustacija. Nakvynė viešbutyje.

4 diena

Pusryčiai. Ekskursija pėsčiomis po senąjį Lvovą: armėnų kvartalas ir seniausia Lvovo bažnyčia, Turgaus aikštė, rotušė. Esant galimybei, pasikėlimas į Rotušės bokštą, iš kurio atsiveria puiki senamiesčio panorama, Operos teatro rūmai, gynybinių įtvirtinimų liekanos ir Parako bokštas, Domininkonų ir Bernardinų bažnyčios ir vienuolynai, Lotynų katedra. Išvykstame į Lietuvą. Nakvynė viešbutyje.

5 diena

Grįžtame į Lietuvą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 238 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,