Mano Gargždai



Vicemerė Rūta Cirtautaitė paliko TS-LKD frakciją

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Naujienų portalui „Mano Gargždai“ nuo antradienio nepavyksta susisiekti su vicemere. Asociatyvi S. Ulvikienės nuotr. Naujienų portalui „Mano Gargždai“ nuo antradienio nepavyksta susisiekti su vicemere. Asociatyvi S. Ulvikienės nuotr.

Šią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybė ėmėsi pertvarkų – suformuota nauja valdančioji dauguma. Iš koalicijos buvo išstumti Tėvynės Sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) atstovai. Tiesa, joje liko situacijos iki šiol nekomentuojanti skyriaus narė Rūta Cirtautaitė, anot buvusių bendrapartiečių, vienašališkai sudariusi naują valdančiąją daugumą su kitomis partijomis, taip apribodama TS-LKD frakcijos teisę toliau dirbti Tarybos daugumoje.

 

Antradienį TS-LKD Klaipėdos rajono skyrius surengė Tarybos posėdį, kuriame buvo sprendžiama susidariusi politinė situacija. Taip pat buvo svarstomas ir R. Cirtautaitės likimo TS-LKD partijoje klausimas. Šiandien, oficialiame pranešime, TS-LKD Klaipėdos rajono skyriaus pirmininkė Rasa Petrauskienė informavo, jog vicemerės pareigas einanti partijos narė iš skyriaus sąrašo pasitraukė savo noru. Kartu su R. Cirtautaite partiją paliko ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Česlovas Banevičius.

„Toks apsisprendimas atvirai parodė, kad šių žmonių veikla partijoje ilgus metus tebuvo įrankis politinio pasitikėjimo postams užimti. Šie asmenys pasirinko viltį, jog rinkimus laimėjusios kitos politinės jėgos jiems skirs postus mainais į šį perbėgimą. Tokį žingsnį galėjo lemti ir tai, kad mūsų skyrius ateinančiuose savivaldos rinkimuose formuoja kitokį sąrašą nei buvo įprasta iki šiol. Nepaisant to, iš sąrašo viršūnės patrauktų ilgamečių politikų žingsnis mums buvo netikėtas“, – teigė skyriaus pirmininkė Rasa Petrauskienė.

TS-LKD vadovybė Klaipėdos rajone įvykusį politinį perversmą vertina kaip netoleruotiną savanaudišką ambicijų tenkinimą, kuris niekada nebuvo ir nebus partijos braižas.

„Likusius dešimt mėnesių dirbsime opozicijoje ir neeikvosime jėgų rietenoms ar bandymams pogrindyje formuoti dar vieną naują daugumą. Koncentruojamės į kitąmet vyksiančius savivaldos rinkimus ir rinkėjus, kurie nori rajono vadovų pozicijose matyti kitus, politinės valios nestokojančius politikus“, – pažymėjo TS-LKD vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė.

Pasak R. Petrauskienės, frakcijos veikla ir toliau bus nuosekli, gerbianti dešiniąsias politines idėjas ir kiekvieną narį, kuris sąžiningai dirba Klaipėdos rajono labui. Skyriaus pirmininkė paneigė ir viešojoje erdvėje metamus įtarimus dėl politinio nesąžiningumo bei nesutarimų skyriaus viduje.

„Atsinaujinimas yra būtinas ir siektinas kiekvienoje ateities viziją turinčioje partijoje. TS-LKD dirba vardan Lietuvos gerovės, siekia vakarietiškos ateities būsimoms kartoms. Per pastaruosius 4 metus, kai esu skyriaus pirmininkė, aktyvia veikla ir aiškia pozicija stipriai pagerinome partijos įvaizdį rajone. Taip kryptingai dirbsime ir toliau, nes mūsų tikslas yra dirbti, o ne valdyti“, – teigė R. Petrauskienė.

Primename, jog gegužės 15 dieną Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė apie naujos valdančiosios daugumos susiformavimą. Prie naujosios valdančiosios daugumos prisijungė ir du Žemaičių frakcijos nariai: pirmininkas Raimondas Simonavičius bei Egidijus Skarbalius. Daugiau apie tai skaitykite ČIA.

Situaciją vakar komentavo ir Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas. Įvardindamas naujosios valdančiosios daugumos susiformavimo motyvus, rajono vadovas kaip pagrindinę priežastį nurodė pastarojo laiko TS-LKD partijos narių sprendimus. Anot jo, buvusios koalicijos partneriai ėmė kalbėti ultimatumų kalba bei siūlė priimti sprendimus prieštaraujančius valdančiosios daugumos įsitikinimams. Daugiau skaitykite ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 417 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,