Mano Gargždai



Liepos mėnesį Gargždų karjeruose pradės veikti atrakcionai ant vandens

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vilniuje, „Wake-Inn“ parke, veikiantys pripučiami batutai-atrakcionai ant vandens vasarą bus įrengiami ir Skaidriajame karjere Gargžduose. Organizatorių  nuotr. Vilniuje, „Wake-Inn“ parke, veikiantys pripučiami batutai-atrakcionai ant vandens vasarą bus įrengiami ir Skaidriajame karjere Gargžduose. Organizatorių nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija pavasarį skelbė atrakcionų ant vandens paslaugų teikimo Gargždų karjerų teritorijoje konkursą. Balandžio 27 d. su konkursą laimėjusia įmone UAB „Lentų broliai“ pasirašyta paslaugų teikimo sutartis, pagal kurią numatyta, jog paslaugos bus pradėtos teikti nuo liepos mėnesio.

 

UAB „Lentų broliai“ per penkerius metus į teritoriją ir paslaugų infrastruktūros sukūrimą planuoja investuoti ne mažiau kaip 110 000 Eur. Paslaugų teikimo teritorijoje, įrengtoje kiek atokiau nuo maudyklos, planuojama teikti atrakcionų ant vandens (pripučiamų takelių), SUP vandenlenčių, vandens dviračių nuomos, maitinimo paslaugas.

Pasak vicemerės, Turizmo tarybos pirmininkės Rūtos Cirtautaitės, dedama daug pastangų, kad Gargždų karjerų teritorija taptų patrauklia poilsio ir pramogų vieta, todėl tikimasi, kad atrakcionai ant vandens Gargždų karjeruose sudomins ne tik rajono gyventojus, bet ir pritrauks turistus, kurie galbūt aplankys ne tik šią vietą, bet ir šalia įsikūrusį vandenlenčių parką, kitas lankytinas Klaipėdos rajono vietas.

Vandenyje planuojama įrengti pripučiamų takelių, kliūčių, tramplynų, perėjų rinkinį, sujungtą tarpusavyje. Pripučiami parkai suteikia galimybę suptis, čiuožti, šliaužti, šokinėti ir nušokti nuo tam skirtų figūrų. Ši pramoga puikiai tinka visai šeimai – ir sportui, ir žaidimams. Parkus galima formuoti taip, kad juose būtų keletas sudėtingumo lygių. Taip jie pritaikomi mažiausiems (nuo 6 metų) ir itin gerai sportiškai pasirengusiems lankytojams. Paslauga yra visiškai saugi, nes kiekvienas klientas privalomai turi dėvėti gelbėjimosi liemenę, ant pripučiamų takelių parko budi gelbėtojas.

Tai yra nauja pramoga tiek Lietuvoje, tiek ir pasaulyje. Ypač saugus ir įvairaus amžiaus grupėms tinkantis laisvalaikio praleidimo būdas. Tikimasi, jog įrengus modernią ir sparčiai populiarėjančią pramogą – pripučiamus takelius su kliūtimis ant vandens, padidės Gargždų karjerų lankomumas ir teritorijos patrauklumas, pramogų pasiūla įvairaus amžiaus žmonėms.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 319 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,