Logo
 Spausdinti šį puslapį

Draugauti su knyga tikrai verta

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
A. Papievienės nuotr. A. Papievienės nuotr.

Šių metų gegužės 22 dieną Kretingalės pagrindinės mokyklos mokiniai lankėsi Klaipėdos r. savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje. Tradicinę „Labiausiai skaitančio mokinio“ apdovanojimų ceremoniją, teikiančią daug džiugių akimirkų ir šypsenų, šiemet pakeitė edukacinė kelionė.

 

Atvykus į modernią, šiuolaikišką Jono Lankučio biblioteką mus sužavėjo labai jauki atmosfera, tvarkingai sustatytos lentynos, kuriose dailiai rikiavosi daugybė knygų. Jaunimo ir vaikų skyriaus bibliotekininkė Daiva Ringienė trumpai papasakojo bibliotekos istoriją, leido pasivaikščioti po gražų knygų pasaulį, kuriame, tikiu, ne vienam skaitytojui norėjosi pasilikti ilgėliau. Mokinių akys buvo kupinos nuostabos, lyg būtų pasiklydusios skaitymo galimybių miške.

Uoliausi mokyklos skaitytojai buvo pakviesti į bibliotekos laisvalaikio erdvę, kurioje galėjo ne tik „aprengti“ knygas, tapti jaunaisiais knygų viršelio stilistais, bet ir pasitikrinti savo matematines, pasaulio pažinimo, lietuvių kalbos žinias pasitelkus išmanųjį televizorių. Mokiniams netrūko ir smagių atrakcijų: turėjo galimybę pašokti ir netgi įvairiaspalviais dažais išsipiešti veidus. Bibliotekos fonde reikėjo padirbėti ir „knygų detektyvais“. Tarp gausybės knygų reikėjo surasti pasislėpusius, kitų vaikų pagamintus skirtukus su įvairiausiais klausimais. Mus priėmusi bibliotekininkė buvo nustebusi, kad vaikai tiek daug žino apie lietuvių kalbą, jos istoriją, įžymius žmones ir vietoves. Ji gyrė skaitančius mokinius ir patikino, kad knygos tikrai atveria duris į platų žinių pasaulį. Vaikai didžiulėje J. Lankučio bibliotekos knygoje paliko po įrašą: mano mėgstamiausia knyga, kurią rekomenduoju ir kitiems.

Bibliotekininkė A. Papievienė džiaugiasi, kad skaitymo virusas mokykloje dar gajus. Tiems, kurie skaito nedaug ar visai nedraugauja su knyga, linki to nepažinto ir neatrasto stebuklo, kai pačios knygos iš savo lentynų šoka tiesiai į rankas. Jau pamilusiems spausdintą žodį linki ir toliau neprarasti tos paprastos, tyros ir nuoširdžios draugystės su knyga.

Dėkojame Klaipėdos r. savivaldybės J. Lankučio viešosios bibliotekos darbuotojoms Daivai Ringienei ir Vaidilutei Šlyžiuvienei už šiltą priėmimą, įdomiai ir prasmingai pravestą edukacinį užsiėmimą. Norisi tikėti, kad ir toliau bendradarbiaudami nutiesime gražų draugystės tiltą, jungiantį vaikus su knygomis.

 

A. Papievienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,