Logo
 Spausdinti šį puslapį

Konkursas Lenkijoje – vėl sėkmingas Gargždų modeliuotojams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Praėjusį savaitgalį Gargždų stendinio modeliavimo atstovai vyko į dar vieną konkursą Lenkijoje, iš kurio, kaip įprasta, grįžo su prizais.

 

Konkursas, anot Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelio vadovo Prano Sungailos, suorganizuotas puikiai, viskas vyko pagal grafiką minutės–dviejų tikslumu.

Jonė Baltramaitytė laimėjo dvi nominacijas: jaunimo architektūros (Strakonicės pilis) ir ginklų replikų (Pfeilsleuderis) kategorijose.

Vakaris Rudys nugalėjo vaikų ratinės technikos (FSC „Žuk“ B15A) kategorijoje. Paulius Prišmontas laimėjo vaikų amžiaus grupės figūrėlių (Joanitas), vikšrinės („KV-5“) ir ratinės (FSC „Žuk“ B15A) technikos kategorijose.

Paulius Trakšelis laimėjo nominaciją jaunimo a. g. vikšrinės technikos (T-34/85 „Rudy“) kategorijoje.Ugnius Adomaitis laimėjo vaikų a.g. architektūros (Franciškovo kultūros centras) kategorijoje.

Be savų modelių konkurso dalyviai dar buvo nusivežę buvusio „moksleiviečio“ Vilmanto Norkaus 4 modelius – du iš jų laimėjo nominacijas: burlaivių (HMS „Badger“) ir ratinės technikos („MAN TGS 28.30“) kategorijose.

Vieną nominaciją – daugiasparnių lėktuvų kategorijoje („Rumpler C.I“ lietuviškas) laimėjo ir P. Sungaila. Be to, šis modelis laimėjo jam ir Lenkijos popierinių modelių leidyklos „Wektor“ specialų prizą.

Ignas Sungaila taip pat „Rumpler C.I“ lėktuvo modeliu (tik lenkų spalvomis) laimėjo specialų Benedikto Kempskio vardo prizą – puikų aviacinių nuotraukų albumą su Benedikto sūnaus autografu ir 80 procentų nuolaidą skrydžiui lėktuvu, kuria tuoj pat buvo pasinaudota.

Kartu važiavęs Evaldas Venckauskas taip pat neliko nuskriaustas: laimėtos trys nominacijos: architektūros (Lipnicės pilis), artilerijos (FLAK-18) ir ratinės technikos (Sd. Kfz 234/1 „Lehr“) kategorijose.

Šioje kelionėje buvo panaudotos lėšos, laimėtos iš „Tarptautinių projektų rėmimo“ programos.

Daugiau informacijos ir nuotraukų galite rasti ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,