Mano Gargždai



Gargždų gyventojai merui įvardijo miesto sopulius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Dačkauskas pasižymėjo pastabas ir žadėjo gyventojų išsakytas problemas spręsti. K. Abromavičiūtės nuotr. V. Dačkauskas pasižymėjo pastabas ir žadėjo gyventojų išsakytas problemas spręsti. K. Abromavičiūtės nuotr.

Vakar Gargždų miesto seniūnijoje Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas bendruomenei pristatė savo veiklos ataskaitą. Į susitikimą su rajono vadovu susirinko 10 miesto gerovei neabejingų piliečių. Klausimus V. Dačkauskui pažėrė ir miesto seniūnas, seniūnaičiai bei Tarybos nariai.

 

Supažindino su nuveiktais darbais

Susitikimus su rinkėjais bei Savivaldybės bendruomenėmis meras pradėjo dar praėjusios savaitės pradžioje. Vakar įvyko paskutinysis – Gargždų miesto seniūnijos salėje. Čia meras Vaclovas Dačkauskas atvyko kartu su naujai išrinktu Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininku Raimondu Simonavičiumi.

Susirinkusius V. Dačkauskas supažindino su per 2017 metus nuveiktais darbais, vykdomais projektais, veiklą iliustravo konkrečiais skaičiais. Meras atskleidė, kad iš viso Gargždų miestui iš įvairių finansavimo šaltinių įstaigų išlaikymui bei darbų atlikimui pernai buvo skirta apie 14 mln. eurų. Taip pat buvo pažymėta, jog šiemet Savivaldybės biudžetas didėjo 8 mln. eurų. Tokį fantastišką skaičių augimą, pasak mero, paskatino išaugęs gyventojų skaičius rajone.

„Yra skaičiuojama, jog dabar rajone gyvena 58 tūkst. gyventojų. Galbūt kitų metų pradžioje turėsime apie 60 tūkst. Pagal naująją tvarką, savivaldybėms skiriamas finansavimas pagal gyventojų skaičių, kuris fiksuojamas ne Statistikos departamento, o Registrų centro“, – apie išaugusį biudžetą kalbėjo V. Dačkauskas.

Po išsamiai perskaitytos ataskaitos, susirinkusieji galėjo užduoti merui klausimus. Pirmasis išsakytas priekaištas – dėl Gargždų miesto parko. Seniūnaitis Šarūnas Vaičiulis atkreipė dėmesį, jog ne vienerius metus kalbama apie įvairius parko infrastruktūros gerinimo projektus, tačiau niekas taip ir nevyksta. Meras paaiškino, jog darbai buvo užstrigę dėl konkursą laimėjusios įmonės neįvykdytų archeologinių tyrinėjimų, tačiau dabar techninis projektas yra baigtas, ieškoma lėšų jo įgyvendinimui.

„Jo vertė yra daugiau nei 3 mln. eurų. Manau, jog projektas etapais bus įgyvendintas“, – aiškino rajono vadovas.

 

Mero ataskaita parūpo 10 žmonių. K. Abromavičiūtės nuotr.

 

Daugiafunkcį sporto centrą realizuos etapais

Seniūnas Saulius Bakšinskis grįžo prie nemažai visuomenėje bei žiniasklaidoje diskutuotos temos ir klausė, ar, visgi, yra vilčių pagaliau pradėti daugiafunkcio sporto centro statybas. Meras teigė, jog su Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu buvo susitarta centrą statyti etapais, o pirmasis etapas – baseino statybos, kurios bus pradėtos maždaug 2019–2020 metais. Šiam etapui Vyriausybė pažadėjo dalinį finansavimą, apie 3 mln. eurų paramą. Antrojo etapo metu ketinama pastatyti sporto centrą, trečiojo – ledo areną. Anot mero, daugiafunkcio centro statybų kainos tikrai nėra išpūstos, viskas logiškai ir tikslingai paskaičiuota.

Tarybos narys Vaclovas Macijauskas klausė, ar yra vizija dėl Gargždų skaudulio – autobusų stoties. Merui beliko tik patikinti, jog yra tokia situacija ir šiuo metu Savivaldybė nieko negali padaryti. Taip pat Tarybos narys po susitikimo merui pasiūlė važiuoti ir apžiūrėti mieste netinkamai įrengtas vaikų žaidimų aikšteles bei miesto centre rekonstruojamą skverą prie knygyno. Pasak V. Macijausko, darbai vykdomi netinkamai, nes sukrypusias, senas plyteles bandoma sujungti su skirtingo aukščio nauja danga.

Gyventojai turėjo priekaištų merui dėl „Minijos“ progimnazijos mokyklinio autobuso, kuris yra surūdijęs ir daro gėdą visam rajonui.

 

Žadėjo spręsti problemas

Susitikime keltas klausimas ir dėl miesto turgaus situacijos. V. Dačkauskas patikino, jog problema yra žinoma, o šiuo metu prekybininkų sąlygos yra kiek pagerintos. Visgi, meras pripažino, jog elementarios kultūros trūksta ir patiems prekybininkams, kurie susiveža įvairius staliukus, suoliukus, darkančius turgaus vaizdą. V. Dačkauskas išsakė poziciją, jog būtų galima svarstyti apie naujo turgaus įrengimą, kuriame būtų sudarytos sąlygos prekiauti žemės ūkio produkcija: želdiniais, kombinuotais pašarais ar gyvuliais. O centre likęs turgelis taptų tiesiog blusturgiu.

Išsakyta problema dėl Pušų gatvėje esančios autobusų stotelės, kurioje vaikai kas rytą laukia autobusų į mokyklas. Autobusai negali privažiuoti prie stotelės, nes čia gyventojai prisiparkavę savo transporto priemones. Tad vaikai yra priversti į autobusus sulipti viduryje gatvės, taip rizikuodami savo saugumu. Tai iliustruoja ir dar vieną problemą – mieste trūksta automobilių stovėjimo aikštelių.

Taip pat atkreiptas dėmesys ir į nepakankamą gatvių apšvietimą, sulinkusius ir surūdijusius miesto apšvietimo stulpus.

Užsiminta ir dėl miesto nepuošiančių pastatų-vaiduoklių ar nesutvarkytų kiemų. Buvo klausiama, kada bus rekonstruotas ir Gargždų miesto „šašu“ vadinamas namas šalia Klaipėdos rajono apylinkės teismo pastato. Domėtasi ir dėl miesto centre esančios netvarkingos sodybos J. Janonio ir Klaipėdos gatvių sankryžoje.

Gyventojai uždavė ir kitus klausimus, teikė pasiūlymus. Rajono vadovas pasižymėjo visas pastabas, pažadėjo į jas reaguoti ir spręsti.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 236 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,