Logo
 Spausdinti šį puslapį

Su geriausiais šalies lengvaatlečiais varžysis ir kraštiečiai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Šarūnas Banevičius. Alfredo Pliadžio nuotr. Šarūnas Banevičius. Alfredo Pliadžio nuotr.

Jau šį šeštadienį Vilniaus lengvosios atletikos manieže susirinks geriausi šalies lengvaatlečiai, kurie startuos vienose svarbiausių žiemos renginių - LLAF ir lengvosios atletikos sporto klubų taurės varžybose.

Įsteigti piniginiai apdovanojimai skatins sportininkus demonstruoti aukštus rezultatus bei tokiu būdu priartėti prie normatyvų į kovo mėnesį vyksiantį pasaulio lengvosios atletikos čempionatą Lenkijoje.

Atvirose LLAF varžybose dalyvaus ne tik Lietuvos lengvaatlečiai - atvyks sportininkai ir iš kaimyninių Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos valstybių. Bet kurios valstybės sportininkas, įvykdęs normatyvą į pasaulio čempionatą, bus apdovanotas 500 eurų piniginiu prizu. Kitos aukštos varžybų nugalėtojų pasekmės taip pat bus įvertintos 200 eurų apdovanojimais.

Varžybų startiniuose sąrašuose užregistruoti beveik 400 sportininkų. Tarp jų, žinoma, ir geriausi Lietuvos sportininkai.

60 metrų sprinte išvysime praėjusį savaitgalį Prancūzijoje geriausią sezono rezultatą (7.38 s) pasiekusią Liną Grinčikaitę, kurią treniruoja ir veiviržėniškis Edmundas Norvilas. Konkurenciją Eglei sudarys iš motinystės atostogų sugrįžusi Alekso Stanislovaičio auklėtinė Audra Čekanauskienė (Dagelytė).

Vyrų tarpe greičiausiam sezono vaikinui, kauniečiui Ryčiui Sakalauskui, teks rungtis su kitais perspektyviais sprinteriais – Vilniaus čempionatą laimėjusiu Ugnium Savicku, „Cosma“ klubo „žaibu” Luku Gaudučiu bei kitais jaunais ir greitais bėgikais.

60 metrų moterų barjeriniame bėgime dalyvauti atvyks latvių daugiakovininkė Laura Ikauniece, kuri šį sezoną rungtyje pasiekė asmeninį rekordą (8.38 s) ir varžybose Latvijoje aplenkė mūsų olimpietę Sonatą Tamošaitytę.

Varžybose kova vyks ir vyrų šuolių į tolį rungtyje, kur susirungs  kauniečio Romualdo Petruškevičiaus auklėtiniai: iš JAV sugrįžęs daugiakovininkas Mantas Šilkauskas, šio sezono rungties lyderis (7.79 m), bei Lietuvos rekordininkas Povilas Mykolaitis.

Intrigos ir moterų trišuolio sektoriuje, kur revanšo iš Jolantos Verseckaitės už varžybas Kuldygoje sieks šiaulietė Dovilė Dzindzaletaitė.  Geriausias sezono rezultatas kol kas priklauso vilnietei  J. Verseckaitei (13.22 m).

Šuolių į aukštį rungtyje dalyvaus abu geriausi Lietuvos šuolininkai: kaunietis Raivydas Stanys ir viena geriausių 2013 m. Vilniaus sportininkių išrinkta Airinė Palšytė. Abiems tai bus pirmasis sezono startas.

Iš Baltarusijos į varžybas Vilniuje atvyksta patyrusi aukšto lygio rutulio stūmikė Vera Yepimashka, kuri tikisi pasiekti rezultatą artimą jos asmeniniui (18.95 m) bei taip įvykdyti pasaulio čempionato normatyvą (17.80 m).

Tarp kitų svarbių lengvaatlečių varžybose pamatysite ir universiados prizininkę bei gražiausią 2013 m. sportininkę, šiaulietę Eglę Balčiūnaitę, gargždiškį rutulio stūmiką Šarūną Banevičių bei iš motinystės atostogų sugrįžusią kaunietę daugiakovininkę Viktoriją Valiukevičienę (Žemaitytę), šįkart dalyvaujančią tik rutulio stūmimo rungtyje.

800 m. bėgimo varžybose bus galima išvysti ir dar vieną Klaipėdos rajono sportininkę - Priekulės I.Simonaitytės gimnazijos moksleivę Eglę Morėnaitę.

Varžybų atidarymo metu vyks ir geriausių 2013 m. lengvaatlečių apdovanojimai, kur bus pagerbti rinkimų nugalėtojai Virgilijus Alekna, Zinaida Sendriūtė ir jaunoji kylanti 2013 m. žvaigždė Benediktas Mickus.

Palaikykite šalies lengvaatlečius ir atvykite vasario 1 d. (šeštadienį) į Vilnių, kur 12 val. prasidės vienos svarbiausių šios žiemos lengvosios atletikos varžybų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,