Mano Gargždai



Gargždų „Minijos“ progimnazijoje – „Gerojo lašelio“ dienos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
R. Balsytės nuotr. R. Balsytės nuotr.

Šių metų gegužės pabaigoje septyniolika Gargždų „Minijos“ progimnazijos klasių prisijungė prie Lietuvos vaikų vėžio asociacijos „Paguoda“ paskelbtos iniciatyvos organizuoti „Gerojo lašelio“ dieną, skirtą atkreipti dėmesį į vėžiu sergančius vaikus ir palaikyti juos.

 

Kodėl „Gerasis lašelis“? Todėl, kad akcijos iniciatorių – asociacijos „Paguoda“ – logotipas yra mažas žmogeliukas žaliame lašelyje. Ir, kad mes visi kartu dovanodami po lašą – po gerumo lašą, galime padėti vėžiu sergantiems vaikams.

Lietuvos vaikų vėžio asociacija „Paguoda“ įkurta 1993 metais. Ji vienija onkologinėmis ir hematologinėmis ligomis sergančių vaikų tėvus, globėjus, medicinos darbuotojus ir visus norinčius padėti kovoti su liga ir jos pasekmėmis. Šios asociacijos tikslas – padėti šeimoms gydyti ir slaugyti vėžiu sergančius vaikus, kaupti lėšas neišvengiamam medikamentų pirkimui, gerinti gydymo ir buities sąlygas, pateikti suprantamai kuo daugiau informacijos apie ligą pacientui ir jo artimiesiems.

Mokiniai į mokyklą atėjo pasipuošę atributu – žalios spalvos drabužiu arba turėdami bet kokį žalią aksesuarą ar kitą akcentą ir paaukojo vėžiu sergantiems vaikams sumą, kurią tėveliai galėjo skirti. Iš viso paaukota 380 eurų. Visų akcijoje dalyvavusiųjų suaukoti pinigai bus skiriami Vaikų onkohematologijos centro Santaros klinikose (Vilnius) laisvalaikio zonos įrengimui (tai didelė erdvė, kurioje dabar yra tiesiog nešildomas koridorius, o vaikams ir tėveliams, ilgai besigydantiems ligoninėje, trūksta jaukių erdvių tiesiog pabūti, pakalbėti, pailsėti. Bus perkami baldai, rengiamos interaktyvios sienos, įrengtas šildymas ir kt.).

Nuoširdžiai dėkojame visiems akcijoje dalyvavusiems „minijiečiams“, jų tėveliams, mokytojoms ir klasių vadovėms už supratingumą ir užuojautą.

 

R. Balsytės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 266 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,