Logo
 Spausdinti šį puslapį

Veiviržėnuose konsekruotas altorius bei paminėtas klebono kunigystės 25-asis jubiliejus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Gegužės 30 dieną Veviržėnuose prie Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios rinkosi pakiliai nusiteikę žmonės. Tą dieną bažnyčioje vyko altoriaus konsekracija – iškilmėms vadovavo Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas – buvo minimas ir klebono kun. Vidmanto Griciaus 25 metų kunigystės jubiliejus.

 

Į iškilmes atvyko ne tik veiviržėniškiai, bet ir kitų parapijų žmonės, apie 30 katalikų kunigų, vienas evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas. Šv. Mišiose dalyvavo ir iškilmingą altoriaus konsekraciją stebėjo pilna žmonių bažnyčia. Atskiri padėkos žodžiai išsakyti altoriaus fundatoriams – Juozui ir Janinai Brūzdoms.

Po altoriaus konekracijos iškilmių Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas pasveikino kleboną Vidmantą Gricių 25-ojo kunigystės jubiliejaus proga, taip duodamas pradžią ir kitiems sveikinimams. Į Veiviržėnus pasveikinti klebono vyko ir Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė, kurie perdavė ir kartu negalėjusių vykti mero Vaclovo Dačkausko bei vicemerės Rūtos Cirtautaitės sveikinimus. Savivaldybės vadovai klebonui linkėjo rasti stiprybės maldoje einant nelengvu pašaukimo keliu, ir toliau telkti bendruomenę, puoselėti meilės artimui vertybes, nešti žmonėms meilę, tikėjimą, paguodą ir viltį. Klebonui taip pat linkėta sveikatos, stiprybės bei Dievo palaimos. Sveikinimo žodžius tarė ir Tarybos nariai Česlovas Tarvydas bei Rasa Petrauskienė.

Kleboną šia garbinga proga taip pat sveikino kiti kunigai, Veiviržėnų bendruomenė, bažnyčios choristai, parapijiečiai, Veviržėnų ir Agluonėnų seniūnija, Veviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija bei Agluonėnų pagrindinė mokykla, parapijiečiai iš buvusios klebono parapijos Šventojoje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,