Mano Gargždai



Jaunimas ieškojo savo profesinio kelio

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
 Jaunimo erdvėje - informavimo taške šurmulingai startavo informacinė sesija, skirta jaunimui. Organizatorių nuotr. Jaunimo erdvėje - informavimo taške šurmulingai startavo informacinė sesija, skirta jaunimui. Organizatorių nuotr.

Sausio 28 d. Jaunimo erdvėje - informavimo taške (Vaikų literatūros skyrius, Žemaitės g. 5) šurmulingai startavo informacinė sesija, skirta jaunimui. Pirmą kartą čia svečiavosi Jaunimo darbo centro vyriausioji specialistė Indrė Vaitiekutytė.

Jaunimo darbo centras - tai institucija, padedanti jaunimui susiorientuoti socialinėje aplinkoje, sudaranti sąlygas greičiau integruotis į darbo rinką, savarankiškai spręsti savo užimtumo problemas, glaudžiai bendradarbiaujant su jaunimo organizacijomis, kitais socialiniais partneriais, norinčiais ir galinčiais daryti įtaką jaunimo užimtumo didinimui.

Specialistė susirinkusiam jaunimui pasakojo apie profesijos pasirinkimo svarbą, suteikė informacijos apie tinkamą pasiruošimą pokalbiui su darbdaviu, padėjo atlikti profesijos pasirinkimo testą ir įsivertinimą. Publikai buvo parodyti nuotaikingi filmukai, kuriuose šmaikščiai supažindinama su profesijos pasirinkimo svarba, vėliau vyko diskusijos apie savęs pažinimą, karjeros planavimą, sėkmingą darbo paiešką, savanorystę ir pan.

Informacinė sesija sudaryta remiantis psichologų, sociologų tyrimais, todėl ypač naudinga, nes apžvelgia ne tik Lietuvos, bet ir Klaipėdos rajono darbo rinkos esamą situaciją. Specialistė pasidžiaugė, jog Gargžduose yra daug motyvuoto jaunimo, kuris ne tik rūpinasi savo ateitimi, bet ir racionaliai mąsto apie savo karjerą. Ji pabrėžė, jog svarbu skatinti jaunuolių vidinį augimą, padėti tobulinti teigiamas savybes bei įkvėpti pasitikėjimo savimi.

 Informacinė sesija įrodė, kad tokie susitikimai ir diskusijos jaunimui aktualios, o susidomėjimas ir nauda reikšminga siekiant skatinti jaunimą, sumažinti nedarbą, padėti jaunam žmogui geriau pažinti save, pasiruošti pokalbiui su darbdaviu, planuoti karjerą ar net pradėti kurti savo verslą. 

 

Organizatorių nuotraukos:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 219 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,