Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų miesto gimtadienis stebino sporto varžybų gausa (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Mažieji lentyniavo dviračiais. S. Ulvikienės nuotr. Mažieji lentyniavo dviračiais. S. Ulvikienės nuotr.

Praūžė 4 dienas trukęs 765–asis Gargždų miesto gimtadienis. Kaip ir kasmet, jame netrūko renginių gausos, o paskutinė šventės diena buvo skirta sportui. Vyko krepšinio, tinklinio, šachmatų, teniso, baidarių, konkūrų ir dviračių lenktynės.

 

Įžanginį žingsnį padarė krepšinio ir tinklinio 3 prieš 3 varžybos, kurios vyko Gargždų miesto centriniame stadione. Krepšinio varžybose dalyvavo 7 komandos, tarp kurių stipriausios buvo „Žiežės“ (I vieta), „MB Gold“ (II vieta) ir „39“ (III vieta) komandos.

Šalia krepšinio aikštelės vyko tinklininkų kovos, kuriose varžėsi 8 komandos. Stipriausi šiose varžybose buvo labiausiai patyrę varžybų dalyviai „Veteranai “, kurie finale 2:1 įveikė „Judrėnų“ ekipą. Trečia vieta atiteko „Karaliams“.

Varžybos buvo organizuojamos ir baidarių mėgėjams. Vandens sporto varžybose dalyviai lenktyniavo 10 km nuotolio distancijoje. Startavo ties Utrių kalnu, o finišavo Gargždų Minijos slėnyje. Dalyviai rungėsi keliose grupėse: turistinių, kanojų ir visų kitų valčių klasių grupėse.

Greičiausiai minėtą atstumą įveikė (per 51 min. 54 s.) sportine baidare irklavęs baidarių sporto klubo „Angelai“ atstovas Verner Šermokas, atviroje dviviečių baidarių grupėje nepralenkiami buvo Klaipėdos policijos atstovai Ramūnas Šideikis ir Justas Vaičiulis (56 min. 49 s.). Tarp kanojininkų aukso medaliu pasipuošė Saulius Šajauka ( 1val. 02 min. 24 s.) iš Klaipėdos.

Tarp turistinių dviviečių „Vista“ valčių klasėje, mišrių įgulų grupėje triumfavo „Angelų“ atstovai Inesa ir Artūr Keselmanai, įveikę nuotolį per 1 val. 13 min. 29 s., o vyrų grupėje nugalėtojais tapo klaipėdiečiai Romanas Šestakovas ir Martynas Vendelis, kurie trasoje sugaišo 1 val. 14 min. 30 s.

Šachmatų mėgėjai tradiciškai rungtyniavo „Žaibo“ turnyre. Jėgas panoro išbandyti 14 dalyvių, tarp kurių buvo ir patyrusių, aukštus reitingus turinčių žaidėjų. Buvo svečių ir iš Palangos, Kretingos, Klaipėdos. Šalia pajėgių šachmatininkų kovojo ir keletas Gargždų sporto mokyklos ugdytinių. Turnyre nugalėjo patyręs „vilkas“ Rimvydas Lukošius. Jis surinko 12 iš 13 galimų taškų. Antra vieta atiteko Martynui Taučiui. Jis nuo nugalėtojo atsiliko pusantro taško. Trečias buvo Valdas Jonelys – 10 taškų.

Intriguojantis buvo antrasis „Žaibas“ turnyras, kuriame dalyviai stumdė figūrėles ant didžiųjų šachmatų lentų. Čia norą susirungti pareiškė 10 dalyvių. Trečiąją vietą šiose varžybose iškovojo Žygimantas Staponas, antra vieta tenkinosi Valdas Jonelis, o nugalėtoju tapo Mantas Kerpė.

 

Konkūrų varžybų akimirka. S. Ulvikienės nuotr.

 

Konkūrų varžybose varžėsi 30 dalyvių trijose rungtyse. Atvyko svečiai iš Zarasų, Palangos, Vilkyčių ir Šiūparių žirgynų. Tarp varžybose dalyvavusių mūsų rajono raitelių geriausiai sekėsi gargždiškei, „Priekulės žirgai“ komandos narei Dijai Mažeikytei, kuri su žirgu „Ra“ rungtyje „Konkūras Nr. 2“ jaunių užskaitoje iškovojo pirmąją vietą. Puikiai sekėsi „Konkūras Nr. 3“ rungtyje rungtyniavusiam kitam rajono atstovui, priekuliškiui Zigmantui Šarkai su žirgu „Žiedas“. Jis šioje rungtyje iškovojo sidabro medalį.

 

Vakare Minijos slėnyje susirinkusieji galėjo stebėti „Pamario žirgai“ komandos akrobatinius pasirodymus ant žirgo.S. Ulvikienės nuotr.

 

Daugiausia dalyvių pritraukė jau tradicija tapusios dviračių lenktynės „Gargždų miesto taurė 2018“. Dalyviai lenktyniavo trijose kategorijose – „Mėgėjai“ (45 km), „Veteranai “ (63,5 km) ir „Elite“ (97 km). Verta paminėti, kad tarp nugalėtojų ir prizininkų buvo du gargždiškiai. „Mėgėjai“ kategorijoje VA-35 grupėje nugalėtoju tapo Arūnas Čepauskas (1.09.46), o VA-45 kategorijoje trečia vieta atiteko Romualdui Petkevičiui (1.22.52). Visus varžybų dalyvių rezultatus rasite ČIA.

 

Apdovanojimų akimirka. Sporto centro nuotr.

 

Kol „Elite“ dviratininkai varžėsi ilgiausioje 97 km distancijoje, Kvietinių gatvėje vyko vaikų dviratukų varžybos. Vaikai varžėsi 5-iose amžiaus grupėse ir skirtingo ilgio distancijose.

2–3 m. (distancija 200 metrų): 1 vieta – Žygimantas Knipas, 2 vieta – Oskaras Petriuk, 3 vieta – Justė Stasaitytė.

4–6 m. (400 metrų distancija) : 1 vieta – Daumantas Knipas, 2 vieta – Dominykas Stanius, 3 vieta – Domantas Juknius.

7–9 m. (600 metrų distancija): 1 vieta – Šarūnas Juknius, 2 vieta – Kernius Kibickas, 3 vieta – Kristupas Mockus.

10–12 m. (1000 metrų distancija): 1 vieta – Augustas Mockus, 2 vieta – Eimantas Ložinskas, 3 vieta – Rapolas Valeika.

13–15 metų (2000 metrų distancija): 1 vieta – Matas Vilinauskas.

Pasibaigus lenktynėms visų kategorijų ir distancijų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, rėmėjų – „Veloma“, „Žaliamatis“, „Litimbera“ – įsteigtais prizais, o nugalėtojų pergales dar pasaldino „Ievos skanėstai“ paruošti pyragai.

 

Dviračių akrobatų pasirodymo akimirka. Margaritos Norvilės nuotr.

 

Sporto dieną užbaigė dviračių akrobatų komandos „Greentrials“ pasirodymas. Prie Savivaldybės esančioje mašinų stovėjimo aikštelėje svečiai iš Latvijos susirinkusius džiugino kvapą gniaužiančiais triukais. Janis Lacis su savo komanda aikštelėje pastatė rampą ir pasirodymui prasidėjus, tarsi paneigė bet kokius fizikos dėsnius: skambant muzikai stovėjo, šokinėjo bei sukosi ant vieno dviračio rato taip lengvai, kad pirminė žiūrovų baimė virto nuostaba ir galiausiai nuoširdžiu susižavėjimu.

 

Varžybų akimirkos – Simos Ulvikienės, Margaritos Norvilės, Zigmo Bitino ir Sporto centro nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,