Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jubiliejinio Gargždų miesto gimtadienio šventė pranoko lūkesčius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sekmadienį Minijos slėnyje šėlo minia žmonių. S. Ulvikienės nuotr. Sekmadienį Minijos slėnyje šėlo minia žmonių. S. Ulvikienės nuotr.

Sekmadienio vakarą, Minijos slėnyje, skambant Sauliaus Prūsaičio atliekamai muzikai, baigėsi net keturias dienas trukę jubiliejinio 765-ojo Gargždų miesto gimtadienio renginiai. Visos dienos buvo turiningos, įdomios veiklos sau galėjo rasti net išrankiausieji – siūlyta meninė programa, edukaciniai užsiėmimai, koncertai, sporto varžybos ir daugybė kitų atrakcijų.

 

Atsiliepimai – teigiami

Gargždų kultūros centro projektų vadovė Vaida Skuodienė pasakojo, kad miesto gimtadienio maratonui pradėta ruoštis dar praėjusių metų gruodžio mėnesį: „Visų renginius organizavusių įstaigų atstovai susėdome ir diskutavome, kol išgryninome pagrindines idėjas, kaip turėtų atrodyti programa. Režisieriaus Vaido Kvedaro dėka, ji buvo tokia, kad tiktų kiekvienam skoniui. Organizatorių akimis, viskas pavyko, kaip planuota.“

Anot jos, toks planavimas pasiteisino – nekilo jokių nesklandumų, nes kiekvienas žinojo, ką ir kada turi daryti, todėl ir ateityje numatoma organizuoti šventes panašiu principu.

„Pamatėme, kad yra daug puikių, iniciatyvių žmonių, reikia tik daugiau bendrauti vieniems su kitais. Supratome, kad jėga – vienybėje: susijungė kelios įstaigos, geranoriškumo buvo daugiau, tų įstaigų lankytojai įsijungė į veiklą, renginys tapo artimas visiems, anksčiau mes vieni viskuo rūpindavomės“, – teigė laikinai Gargždų kultūros centro direktoriaus pareigas einanti Asta Vaičiulienė.

Jubiliejinė šventė po ilgo laiko pagaliau vėl surengta miestelėnų pamėgtame Minijos slėnyje, tai padaryti anot pašnekovių, pavyko tik dėl Klaipėdos rajono savivaldybės ir rėmėjų atitinkamo finansavimo. Šventė atsiėjo apie 73 tūkst. eurų. 60 tūkst. iš jų skyrė Savivaldybė, 12 500 eurų – rėmėjai. Rėmėjų sąrašą rasite ČIA.

„Žmonės džiaugėsi, kad pagaliau Gargžduose įvyko tikra šventė, bet to nebūtų pavykę padaryti be pinigų. Pirmą kartą girdėjome tiek padėkų, sklido tiek gerų emocijų. Programa buvo pritaikyta visoms amžiaus grupėms, nesudėjome visų renginių į vieną dieną, todėl viskas pavyko. Girdėjome daug gerų atsiliepimų dėl meninės programos, kad buvusi labai aukšto lygio“, – džiaugėsi A. Vaičiulienė.

V. Skuodienė juokavo, kad pirmą kartą nebaisu įsijungti feisbuko paskyros – atsiliepimai po šventės tik geri: „Buvo nepatenkintų, kad sekmadienį nepardavinėjo alkoholio, bet juk negali visiems 100 procentu viskas patikti. Šeštadienį jautėsi žmonių antplūdis, o sekmadienį – atsipalaidavimas, nes kas norėjo masažavosi, šoko, ragavo vegetariškus patiekalus, klausėsi paskaitų sveikatinimo tema. Mums, organizatoriams, buvo gera matyti, kad žmonės laimingi, patenkinti švente.“

Pasak A. Vaičiulienės, žmonių, apsilankiusių šventėje, skaičius pranoko lūkesčius – tiek žmonių nesitikėta, ypač sekmadienį: „Iš pažįstamų girdėjome, kad atvyko nemažai klaipėdiečių, juos viliojo Sauliaus Prūsaičio koncertas.“

 

Akirmirka iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“. S. Ulvikienės nuotr.

 

Programa – kiekvienam

Iš tiesų šventės programa buvo įvairi. Dar ketvirtadienį atidengta miestui UAB „Mars Lietuva“ dovanota šuniuko skulptūra. Po ceremonijos koncertavo Gargždų kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Minija“ bei Vytautas Šiškauskas. Plačiau apie renginį skaitykite ČIA.

Penktadienis buvo skirtas vaikams ir jaunimui. Vasaros estradoje visą dieną veikė kūrybinės, edukacinės dirbtuvės, vyko akcija „Taikos glėbys“, mažieji sukosi šokių aikštelėje. Organizuotos respublikinės jaunimo breiko bei parkūro varžybos, vyko jaunųjų talentų konkursas. Vakare judėti ir linksmintis kvietė DJ Radistai. Plačiau apie dienos renginius – ČIA.

Nuo šeštadienio ryto iki sekmadienio vakaro miesto parke šurmuliavo mugė. Šeštadienio popietę VšĮ Klaipėdos rajono amatų centras siūlė įvairias edukacijas. Vakare, skambant Gargždų miesto himnui, sušokus bendrą šokį, scenoje pasirodė „Electric Ladies“. Rajono vadovai bei užsienio delegacijos svečiai tarė sveikinimo žodžius. Apdovanojus miesto garbės piliečius, susirinkusiųjų dėmesį prikaustė roko opera „Jūratė ir Kastytis“.

Pritemus šventės dalyvius aiktelėti privertė įspūdinga ugnies, muzikos, šviesų bei pirotechnikos misterija, po kurios švenčiantieji pasiliko aptarti įspūdžių skambant foninei vakaro muzikai.

Paskutinioji gimtadienio diena buvo skirta sportui ir sveikatai. Sporto centras organizavo gausybę varžybų, apie jas plačiau galite skaityti ČIA. Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir festivalio „Tu gali“ organizatoriai (Kisinių kaimo bendruomenė) sekmadienį šventėje apsilankiusiems siūlė dalyvauti įvairiose paskaitose bei treniruotėse.

Į diskusijas sveikatingumo temomis gargždiškius ir miesto svečius kvietė profesorius Arvydas Skurvydas, Alfas Ivanauskas, Gediminas Navaitis bei Marius Lasinskis.

Visuomenės sveikatos biuras visą dieną siūlė įvairius sveikatingumo vizitus – panorusieji galėjo susipažinti su kaniterapija, sužinoti, kaip malšinti stresą ir t.t.

Sveikatos diena, apdovanojus sporto varžybų prizininkus, baigta grupės „Lotus“ bei Sauliaus Prūsačio pasirodymais.

„Šventė baigėsi, nors ankstokai, bet pačiu laiku, visgi, buvo sekmadienis. Niekas nesiskundė, kad nebuvo fejerverkų“, – teigė Vaida Skuodienė.

 

Balionai tapo visuomenės pasipiktinimo priežastimi. S. Ulvikienės nuotr.

 

Akcija patiko ne visiems

Ne visa šventės programa patiko žmonėms – visuomeninės organizacijos „Bendrai visi“ šeštadienį organizuota 765 helio balionų paleidimo iniciatyva, turėjusi vienyti rajono žmones, telkti juos pokyčiams, sulaukė nemažai visuomenės pasipiktinimo.

„Nebūtina šitaip teršti gamtos, tai tikrai nėra būtinybė. Organizatoriai, susimąstykite, kad didesnė nauda būtų pinigus, skirtus balionams, paaukoti“, – po teksto apie renginį siūlymą teikė komentatorė.

Jai antrino ir kiti komentavusieji: „Tikrai, kad baisu! Iniciatyva dėl bendruomeniškumo – sveikintina, bet kažką draugiškesnio aplinkai tikrai buvo galima sugalvoti!“

„O ar pagalvojo organizatoriai, kur tie balionai nusileis? Gėda, jums, turėtų būti, šitaip teršti gamtą, dėl kelių sekundžių įspūdžio“, – liejo nepasitenkinimą komentavusieji. Visus komentarus galite rasti ČIA.

Sulaukus nemažai pasipiktinimų akcija, naujienų portalas mano-gargzdai.lt pasiteiravo ekologo nuomonės dėl taršos gamtai.

„Pakilęs į orą ir susprogęs balionas nepadaro tiek daug žalos, nes pati jo atlieka yra labai minimali. Tokioje saulėje ir tuo labiau sprogus balionui, nelabai ir supranti, kur jis dingo ir kur atlieka liko. Žmonės, manau, patys daugiau prišiukšlina, nei tie keli balionai vieną kartą metuose paleisti į dangų. Tuo labiau, kad jie buvo paleisti po vieną. Dėl daromos žalos gamtai negaliu pasakyti, nes čia tikrai žmonės perlenkia lazdą. Paukščiams kenkia kramtomoji guma, vėžliams – guma nuo skardinių, kurios būna supakuotos po 6 vnt., o šiaip, daugiau maišeliai vienkartiniai nei balionai. Žmonės prie didesnės aplinkos tausojimo akcijos prisidėtų neimdami be reikalo vienkartinių maišelių parduotuvėse arba naudodami daugkartinius“, – komentavo Klaipėdos rajono savivaldybės Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė (ekologė) Kristina Stulpinienė.

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,