Logo
 Spausdinti šį puslapį

Poilsiautojai raginami nesilankyti miškuose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Lietuvoje laikantis karštiems ir sausiems orams, gaisringumas kai kuriuose miškuose pasiekė stichinį lygį. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos duomenimis, birželio 8–9 d. vyraus ketvirtos, Pietų Lietuvoje, Kupiškio ir vietomis Mažeikių apylinkėse bus penktos, Vidurio Lietuvoje vietomis išliks trečios klasės miškų gaisringumas.

 

Karšti ir sausi orai Lietuvoje laikysis ir artimiausiomis dienomis. Kadangi gausesnis lietus jau kurį laiką aplenkia didesnę Lietuvos teritorijos dalį, susidarė palankios sąlygos sausrai vystytis ir stiprėti. Šiuo metu sausringas laikotarpis, kaip pavojingas meteorologinis reiškinys, yra pasiektas Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Kalvarijos, Šakių ir Trakų savivaldybių teritorijose. Artimiausiomis dienomis orus Lietuvoje ir toliau lems anticiklonas – žymesnių kritulių neprognozuojama, o šiluma sugrįš, tad sausra gali apimti vis didesnę šalies teritoriją.

Ugniagesiai gelbėtojai šiemet jau 191 kartą vyko gesinti miško ir miško paklotės gaisrų. Todėl jie prašo poilsiaujančiųjų gamtoje elgtis atsargiai, nemėtyti neužgesintų nuorūkų ir degtukų. Esant sausam ir karštam orui, kūrenti laužus miške draudžiama. Įsivyravus sausrai, į mišką išvis geriau nevažiuoti, nes kibirkštys, lekiančios iš automobilių išmetamųjų vamzdžių, gali uždegti sausą miško paklotę. Būnat miške būtina atkreipti dėmesį į oro ir gaisringumo prognozę, į miške ir poilsio aikštelėse esančias informacijos priemones, vykdyti visus miškininkų ir priešgaisrinės apsaugos darbuotojų nurodymus.

Pastebėjus miške beįsiplieskiantį gaisrą, reikia pasistengti jį užgesinti, nelaukiant, kol ugnis išplis į didesnius plotus, ir kviesti ugniagesius gelbėtojus skubios pagalbos telefonu 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,