Mano Gargždai



Silpną vėją įkinkiusius plungiškius klaipėdiečiams teko vytis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr. Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr.

Ramus ir saulėtas savaitgalio oras nesutrukdė buriuotojams iškovoti pergalių. Nors vėjo trūko, Klaipėdos pilies džiazo festivalį puošiančios burės pasklido po Kuršių marias ir Baltijos jūrą.

 

Jūroje tradiciškai vyko Lietuvos ORC čempionatas, Drevernoje šeštadienį jaunieji buriuotojai varžėsi „Klaipėda Jazz Dancer 2018“ regatoje, o sekmadienį susirungė dėl Klaipėdos rajono savivaldybės mero taurės. Kadangi savaitgalio oras labiau tiko ramiam pagulėjimui ant dreifuojančios jachtos, darbo daugiau turėjo visų varžybų teisėjai ir tik jų dėka pavyko išdėlioti distancijas bei surengti būtinus plaukimus.

„Sakoma, kad maži batai ne kliūtis geram šokėjui, taip ir silpnas vėjas neturi stabdyti laivų, tik išaiškina kantriausius ir geriausius buriuotojus“, – sakė „Klaipėda Jazz Dancer“ regatos įkūrėjas UAB „Vėjų spektras“ vadovas Alvydas Naujėkas.

Šeštadienio varžybose Drevernoje puikiai pasirodė buriuotojai iš Plungės, Platelių buriavimo mokyklos atstovai iškovojo dvi pirmąsias vietas. „Optimist“ jachtų klasėje A grupėje greičiausiai plaukimus įveikė Rapolas Norvaišas, B grupėje – Domas Gudauskas. Ištvermingai laikėsi ir Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos vaikai, „Laser 4,7“ klasėje, aplenkęs Gustę Kalanavičiūtę iš Kauno, greičiausiai finišavo priekuliškis Neilas Straukas.

Vėjas jaunųjų buriuotojų kantrybę išbandė ir sekmadienį, tačiau visi sportininkai sugebėjo pasigauti vieną kitą šuorą ir užbaigti distancijas. Klaipėdos buriuotojai savo ruožtu atsirevančavo plungiškiams ir „Optimist“ klasėje A ir B grupėse susigrąžino pirmąsias vietas. Greičiausiais optimistais tapo Vilius Vasiulis ir Benas Bestauskas, „Laser 4,7“ klasėje dėl pirmosios pozicijos rimtai susigrūmė du „Žiemio“ buriuotojai, tačiau teisėjų valia, pagal paskutinių lenktynių pirmą vietą didžioji taurė pasiliko Nojaus Bestausko rankose.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas kartu su Drevernos prieplaukos šeimininku UAB „Hortivita“ vadovu Martynu Kleviniu, varžybų uždarymo ceremonijos metu pasidžiaugė, kad pavyko susidraugauti su buriuotojais ir ši graži bičiulystė tęsis, dovanodama gražias akimirkas turistams ir buriuotojams.

„Tiek Klaipėdos rajono savivaldybė, tiek Klaipėdos miesto savivaldybė tikriausiai prisidės, kad buriavimas išliktų populiarus Vakarų Lietuvoje ir Drevernoje“, – sakė Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Jau kitą savaitgalį Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokykla „Žiemys“ kviečia stebėti „BMW jaunimo –regatą“, kuri tampa tarptautine. Birželio 15-17 dienomis Kuršių mariose prie Drevernos „BMW jaunimo taurė“ startuos daugumos Lietuvos buriavimo mokyklų sportininkai bei buriuotojai iš Latvijos.

 

Varžybų akimirkos – VšĮ Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 534 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,