Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Vaivorykštės“ gimnazistai organizavo biologijos viktoriną

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Vaivorykštės“ gimnazijos nuotr. „Vaivorykštės“ gimnazijos nuotr.

Artėjant vasaros atostogoms, mokiniams norisi įdomių ir smagių užsiėmimų pamokų metu, tad ne išimtis biologijos pamokoje vykusi viktorina, kurią savo bendraklasiams organizavo gimnazijos Ia klasės mokinės Julija ir Erika. Joje skambėjo ne tik įdomūs, bet ir gudrūs klausimai, kurie vertė kaip reikiant „įjungti“ mąstymo mygtuką.

 

Pirmajame etape dominavo bendro išprusimo ir visus mokslo metus mokyti dalykai. Be to, klausimai skatino prisiminti ir pagilinti turimas žinias. Lengviausia tai, jog atsakymus buvo galima pasirinkti iš pateiktų keturių galimų, tad atsirado nemažai mokinių, prisimenančių ankstesnes biologijos pamokas, mokytojos R. Mankevičienės aiškinimus ir, žinoma, bandymų pritaikyti savo sukauptą patirtį. Tačiau aktyviai dalyvauti pastūmėjo ir organizatorių įsteigti saldūs prizai. Kai kurie mokiniai buvo draugiški ir pasidalino su tais, kuriems sunkiau sekėsi atsakyti į pateiktus klausimus. Smagi pradžia.

Antrasis etapas prasidėjo kryžiažodžio sprendimu, kuris taip pat skatino intensyviai bei įnirtingai pasukti smegenėles – reikėjo atsakyti į dvidešimt keturis klausimus. Jie buvo tikrai gan nelengvi, teko prisiminti ir rugsėjo mėnesį vykusias pamokas. Mokiniai atsakinėjo poroje, tai paskatino greičiau, efektyviau ir tiksliau įveikti užduotis. Viktorinos vedėjos didesnius saldžius prizus įteikė trims poroms, kurios pirmos išsprendė painų kryžiažodį. Ir galime pasidžiaugti, jog Neda ir Marija surinko daugiausia taškų ir buvo pačios pirmosios atlikusios paskirtą užduotį, nuo jų šiek tiek atsiliko Karina su Charlotte bei Mindaugas su Antanu. Bendradarbiaujant greičiau įveikiamos kliūtys.

Trečiajame etape kiekvienas individualiai turėjo atspėti, atpažinti, kas vaizduojama pateiktose nuotraukose, kurios darytos mikroskopu. Buvo galima matyti įvairiausių reiškinių, pavyzdžiui, kaip atrodo kaulas arba adata su įvertu siūlu. Žinoma, už teisingą atsakymą buvo įteikiami ledinukai. Džiugu, kad šiame etape įsitraukė daugiau mokinių, žinančių arba atpažįstančių, kas buvo pavaizduota.

Taigi, ši biologijos pamoka, kurios metu buvo suorganizuota sumani, gudri, nuovokumą tikrinanti viktorina, skatino geriau suprasti, koks įdomus bei įvairus biologijos pasaulis.

 

Akimirkos iš viktorinos – „Vaivorykštės“ gimnazijos nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,