Mano Gargždai



„Gargždų pramogos“ – rajono Aukščiausios krepšinio lygos nugalėtojai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nugalėtojai. Sporto centro nuotr. Nugalėtojai. Sporto centro nuotr.

2017–2018 m. Klaipėdos rajono krepšinio pirmenybės prasidėjo dar rugsėjo mėn. Startavo penkiolika komandų, kurios tarpusavyje žaidė vieno rato sistema.

 

Sužaidus visas rungtynes, komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. Pirmąsias aštuonias vietas užėmusios ekipos pateko į Aukščiausios lygos pogrupį, o likusios – į Pirmos lygos septynetą. Tad teisę šiais metais žaisti aukščiausioje lygoje iškovojo „SM-2000“ (treneris S. Staponas), „Simuva“ (vad. L. Vadopalas), „Gitana“ (vad. V. Paulauskas), „Lavango group“ (vad. M. Granzbergas), „VMS transporto“ (vad. M. Srėbalius), „STAFS“ (vad. E. Šeinius), „Magnum“ (vad. A. Mockus) ir „Gargždų pramogos“ (vad. A. Linkauskas) komandos.

Varžybos vyko vieno rato sistema. Sužaidus kiekvienai ekipai su kiekviena, paaiškėjo kuri komanda kurią vietą užėmė ir toliau tęsė kovą atkrintamosiose varžybose iki dviejų pergalių. Pirmą vietą iškovojusi komanda žaidė su aštuntą vietą užėmusia ekipa, antra su septinta, trečia su šešta, ketvirta su penkta. Atitinkamai: „Magnum“ su „SM-2000“, „Gargždų pramogos“ su „Lavango group“, „Simuva“ su „VMS transportu“ ir „Gitana“ su „STAFS“.

Visuose susitikimuose užteko dviejų varžybų, tad pusfinalyje susitiko laimėjusios komandos: „Magnum“ su „STAFS“, „Gargždų pramogos“ su „Simuva“. Abu pusfinaliai vyko labai atkakliai. „STAFS“ krepšininkai susitikimą pradėjo labai susikaupę ir nuo pirmų minučių išsiveržė į priekį. „Magnum“ komandoje žaidė išties pajėgūs žaidėjai kaip R. Jonelis, A. Mockus, K. Mačijauskas ir atrodė, kad anksčiau ar vėliau perlauš žaidimo eigą. Likus žaisti dvi minutes „Magnum“ vyrai sugebėjo išlyginti rezultatą, tačiau puikiai tą dieną žaidę jaunieji „STAFS“ krepšininkai – K. Polekauskas ir P. Burba – smeigė dar kelis eilinius tritaškius ir taip nepaliko varžovams nei vilčių nei laiko laimėti pusfinalio susitikimą. Rezultatas – 88:85 „STAFS“ naudai.

Kitame pusfinalyje, kur susitiko „Gargždų pramogos“ ir „Simuva“ vyko dar didesnė kova. Visas rungtynes pirmavusi „Simuva“ komanda rungtynių pabaigoje sugebėjo iššvaistyti turėtą pranašumą ir likus žaisti 10 sekundžių „Gargždų pramogos“ pagaliau išsiveržė į priekį vieno taško skirtumu. Po minutės pertraukėlės „Simuvos“ žaidėjas K. Barvydas prasiveržęs pataikė dvitaškį, persverdamas rezultatą vienu tašku savo komandos naudai ir atrodė, kad „Simuvos“ krepšininkai jau viena koja finale, tačiau varžovų žaidėjo T. Poškos paleistas metimas paskutinę žaidimo sekundę buvo sėkmingas. Kamuolys atsimušė į lanką, pagalvojo ir su finaline sirena įkrito į krepšį.

Finaliniai susitikimai dėl trečios ir pirmos vietos nebuvo tokie įtemti. Kovos vyko tik pirmose varžybų dalyse. Toliau vis ryškėjo „Magnum“ pranašumas prieš „Simuvą“ rungtynėse dėl trečios vietos, o „Gargždų pramogų“ prieš „STAFS“ dėl pirmos vietos. Tad finalinis ketvertas išsirikiavo taip: IV vieta – „Simuv“, III – „Magnum“, II – „STAFS“ ir I – „Gargždų pramogos“. Nugalėtojų komandoje žaidė: A. Grikpėdis, P. Liutikas, T. Poška, E. Baranauskas, A. Budvytis, R. Norvilas, G. Ratkus, M. Kiudelis, J. Daukšas, S. Staponas, M. Lileikis, R. Spurgana ir A. Linkauskas.

Komandos prizininkės buvo apdovanotos taurėmis, žaidėjai – medaliais. Finalinių varžybų geriausiais žaidėjais buvo primažinti – „STAFS“ komandoje – P. Burba, „Gargždų pramogų“ – T. Poška.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 390 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,