Mano Gargždai



Priekulėje vyko ugniagesių gelbėtojų renginys „Saugus kaimynas – saugiai gyvenu ir aš“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos nuotr. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos nuotr.

Praėjusį šeštadienį Priekulės Vingio parke vyko jau trečius metus iš eilės Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos organizuojamos mokomosios-parodomosios pratybos „Saugus kaimynas – saugus ir aš“. Organizuoti renginį, suteikusį daug džiaugsmo jo dalyviams ir žiūrovams, padėjo Gargždų priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai gelbėtojai.

 

Mokomųjų parodomųjų pratybų metu ugniagesiai gelbėtojai pasitikrina savo fizinį parengtumą, atnaujina teorines ugniagesybos ir įvairių įvykių likvidavimo žinias, populiarina ugniagesio gelbėtojo profesiją, ugniagesybos sportą bei tiesiogiai bendrauja su žiūrovais, atlikdami prevencinį darbą, patardami, kaip saugiai elgtis gamtoje, viešose vietose, gyvenamojoje aplinkoje, aiškina apie būtinybę namuose įsirengti dūmų detektorius, galinčius išgelbėti ne vieną gyvybę bei sukauptą turtą.

Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas teigia, kad saugiai gyvenant, saugus jaučiasi ir šalia gyvenantis kaimynas: „Rodykime pavyzdį kaimynams, kurie nėra linkę laikytis priešgaisrinės saugos taisyklių, patys laikydamiesi taisyklių. Taip būsime saugūs visi. Norisi pasidžiaugti, kad kiekvienais metais dalyvių ir žiūrovų mokomosiose-parodomosiose pratybose daugėja. Tai rodo, kad jos reikalingos, kad žmonėms įdomi ugniagesyba, ugniagesio-gelbėtojo profesija, o svarbiausia – jie nori žinoti, kaip užtikrinti savo artimųjų, savo namų, o tuo pačiu ir kaimynų saugumą.“

Šiemet į renginį atvyko Šilalės rajono ir Kretingos rajono savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesių gelbėtojų komandos, Šiaulių profesinės sąjungos senjorų ugniagesių gelbėtojų komanda, Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo komanda ir šių tarnybų vadovai, atstovai iš Kauno bei Jurbarko.

Renginio metu buvo pašventintos dvi Savivaldybės lėšomis nupirktos panaudotos, tačiau geros būklės „MERCEDES“ klasės mašinos. Galingos, 5000 l vandens bei 500 l putokšlio vežančios gaisrinės mašinos, teko Agluonėnų ir Girkalių ugniagesių komandoms. Jų registracijos dokumentus meras įteikė vyriausiesiems komandų ugniagesiams Vytautui Martinkui bei Kaziui Rimkui ir palinkėjo, kuo mažiau gaisrų bei kitų nelaimių, nuo kurių nukenčia rajono žmonės, linkėjo gerų rezultatų, gelbstint gyvybes ir žmonių turtą bei puikios nuotaikos šio puikaus renginio proga.

Tuomet prasidėjo renginio dalyvių varžytuvės. Dalyviai sprendė testus, varžėsi kovinėje rungtyje bei traukė žarną, pripildytą vandens. Gargždų priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai rodė, kaip yra karpomas ir pjaustomas automobilis, kuriame prispaustas žmogus, po autoįvykio. Drąsiausiems mažiesiems žiūrovams buvo duodama palaikyti ir bandyti kirpti specialiosiomis žirklėmis, pavaikščioti po imituojamas uždūmintas patalpas, pajausti tą stresą, kuris gali atsirasti kilus tikram nelaimingam įvykiui. Norintys galėjo didžiuliu keltuvu pasikelti į 45 m aukštį ir pajausti, kaip tenka dirbti ugniagesiams gelbėtojams tokiose sąlygose. Klaipėdos apskrities ugniagesiai žiūrovams pristatė dūmų detektorius, papasakojo apie jų įsirengimą ir veikimą. Policijos atstovai ženklino dviračius, žiūrovai, užsidėję specialius akinius, galėjo pajausti, kaip atrodo aplinka ir kaip sunku vaikščioti pavartojus alkoholį.

Renginio pabaigoje Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Stanislovas Virbauskas padėkojo visiems už dalyvavimą ir su vyriausiąja teisėja Diana Kuzminskiene įteikė prizininkams medalius bei padėkos raštus, taip pat dėkojo visiems, padėjusiems organizuoti renginį ir dar kartą palinkėjo, kad vanduo, skirtas gaisrų gesinimui, būtų naudojamas gėlių ir medelių laistymui. Kovinės trasos rungtyje laimėjo Šiaulių komanda, žarnos, pripildytos vandens, traukimo rungtyje nugalėjo kretingiškiai, o testus geriausiai išsprendė Endriejavo ugniagesių komandos vyriausiasis ugniagesys Pranas. Renginio pabaigą paskelbė šešių gaisrinių mašinų garsiniai signalai, sukėlę žiūrovams nemenką jaudulį.

Renginį rėmė Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimas ir Brožių kaimo bendruomenė, kuri vaišino skaniu šiupiniu, ledais ir gaiviaisiais gėrimais.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 271 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,