Mano Gargždai



„Žiemio“ buriuotojai – tarptautinių varžybų prizininkai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr. Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr.

Savaitgalį Drevernoje vykusiose tarptautinėse „BMW jaunimo taurės“ varžybose svarbiausius prizus išsivežė Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos „Žiemys“ buriuotojai.

 

Nors saulėtas ir ramus oras buriuotojams azarto neįpūtė, „Laser 4,7“ jachtų klasėje nepralenkiamas buvo Nojus Bestauskas ir laimėjo pasirinktą „BMW“ automobilį savaitgaliui, kurį teks išbandyti su tėvais. Pagrindinis varžybų prizas – „MINI“ dviratis – atiteko greičiausiam „Optimist“ jachtų klasės A grupės buriuotojui Jonui Macevičiui. Tai pirmas kartas, kai varžybų organizatorių pagrindinis prizas lieka Klaipėdos krašte, panašius dviračius ankstesniais metais yra iškovoję Šiaulių ir Kauno buriavimo mokyklų atstovai.

Pirmadienį Joną Macevičių „Žiemio“ buriuotojai ir tėvai išlydėjo į Europos „Optimist“ klasės čempionatą, kuris šiemet vyksta Scheveningen vietovėje, priskiriamoje vienam iš kurortinių Hagos rajonų. Sėkmingos varžybos Drevernoje šiam sportininkui buvo paskutinė rimta treniruotė prieš kelionę į Olandiją, kur teks susigrumti su Šiaurės jūros vėjais ir pajėgiausiais buriuotojais iš viso pasaulio, taip pat ir septyniais lietuviais.

„Esu labai patenkintas dviračiu, bet labiau norėjau laimėti varžybas. Susilaužiau ranką ir praleidau tris savaites treniruočių, todėl ir šių varžybų pradžioje padariau klaidų. Vykintas Mizgiris iš Nidos – stiprus konkurentas. Dėl Europos čempionato, tai dabar toks laukimas su jauduliu. Nuo praėjusių metų rudens tikėjausi patekti, bet nebuvo labai lengva. Pavasarį buvo trys sunkios varžybos, mokslo metų pabaiga, todėl teko atiduoti visas jėgas“, – sakė dvylikametis sportininkas iš Klaipėdos rajono Jonas Macevičius.

 

Pagrindinis varžybų prizas atiteko J. Macevičiui. Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr.

 

„BMW jaunimo taurė“ Drevernos uoste jau skaičiuoja šeštus metus. Šiemet į trijų dienų regatą susirinko rekordinis buriuotojų skaičius – net 41 laivas iš Engure (Latvija), Šiaulių, Kauno, Plungės, Neringos ir Klaipėdos. Varžybų organizatoriai tikina, jog gausų būrį vaikų labiausiai traukia pagrindinis varžybų prizas. Pasak varžybų organizatorių, „BMW“ dviratis, kurio kaina apie 700 eurų yra „BMW“ šeimos jaunėlis „Mini“, kurio filosofija ir paskirtis – tilpti į mažą automobilį. Sulankstomas ir itin ergonomiškas dviratis tilptų ir į jachtą.

„Pats buriuoju nuo 1979-ųjų ir gerai atsimenu, kad vaikystė su „Optimistu“ yra daug įdomesnė nei prie televizoriaus, ar šiais laikais sakytume – kompiuterio. Tad ieškodami daikto, galinčio suintriguoti jaunuosius buriuotojus ir paskatinti juos dalyvauti varžybose, nusprendėme išrinkti ne tik gerą, bet ir naudingą daiktą, galintį sėkmingai prisidėti prie fizinio sportininko parengimo. Tokiai idėjai pritarė ir ilgametis buriavimo treneris Algis Patašius, kuris, beje, prisidėjo ir prie mano paties buriavimo įgūdžių gerinimo“, – sako regatos organizatorius, „Krasta Auto Klaipėda“ vadovas Algimantas Stanislauskas.

Šią savaitę, birželio 19–22 d. Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ vaikai dalyvaus vaikų buriavimo čempionate Kaune. Pasibaigus regatai Kaune, buriuotojai kelias dienas ilsėsis ir kraus laivus kelionei į Taliną. Estijos sostinėje birželio 29–liepos 2 d. d. vyks prestižinė tarptautinė „Spinnaker“ regata.

 

Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 149 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,