Mano Gargždai



Gargžduose antrus metus kraują kaitino riaumojantys motociklai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Anot D. Šakurskio, Gargžduose motokrosas tampa vis populiaresnis, o renginys tik auga. S. Ulvikienės nuotr. Anot D. Šakurskio, Gargžduose motokrosas tampa vis populiaresnis, o renginys tik auga. S. Ulvikienės nuotr.

Prieš kelias savaites azarto bei greičio gerbėjai galėjo mėgautis išskirtiniu reginiu. Antrą kartą Gargžduose nuvilnijo tikra motociklų fiesta – motokroso varžybos „Gargždų miesto taurė“. Šiemet savo meistriškumą trasoje išbandė 43 dalyviai.

 

Tarp dalyvių – keturiolikmetė mergina

Gargždų motokroso klubui vadovaujantis Darius Šakurskis patenkintas – renginys pavyko 100 procentu. Prie starto linijos rikiavosi skirtingų modelių ir klasių motociklai, skirtingo amžiaus varžovai iš įvairių Lietuvos vietovių – Gargždų, Šiaulių, Kelmės, Kauno, Šilutės, Plungės, Klaipėdos bei kitų miestų. Buvo tikimasi sulaukti svečių ir iš Latvijos, tačiau D. Šakurskis prisipažįsta, kad nėra lengva suderinti latviams patogų laiką, mat motokroso varžybos kaimyninėje šalyje itin dažnos.

Varžybose buvo galima lenktyniauti aštuoniose klasėse. Atskirose kategorijose trasoje pasirodė vaikai, pradedantieji, mėgėjai, veteranai nuo 40 ir nuo 50 metų. Dėl Gargždų miesto taurės buvo varžomasi „MX Open“ motociklų klasėje, taip pat keturračiais („ATV (QUAD)“). Pasirodė ir „Retro“ motociklų (be priekabų) dalyviai. Didžiąją dalį varžybų dalyvių sudarė mėgėjai, čia lenktyniavo vos trys profesionalai.

Motokroso sporte moterys – gana retas reiškinys, tad Gargždų varžybose susirinkusiuosius stebino vienintelė dailiosios lyties atstovė, vos keturiolikos metų dalyvė Ugnė Ciparytė iš Plungės rajono. Anot D. Šakurskio, mergina tik žengia pirmuosius žingsnius motokroso sporte, tačiau varžybose pasiekė neblogų rezultatų.

„Perspektyvi mergina. Jeigu taip ir toliau, manau, ateityje Ugnė puikiai valdys motociklą“, – gerų žodžių dalyvei negailėjo renginio organizatorius.

 

Taurė iškeliavo į Šiaulius

Savo jėgas trasoje išbandė ir devyni Gargždų motokroso klubo nariai. Tarp jų ir puikiai pasirodė D. Šakurskio sūnūs Darius ir Paulius. Keturračių klasėje lenktyniavęs D. Šakurskis (jaunesnysis) užėmė pirmąją vietą, „MX Open“ klasėje pasirodęs P. Šakurskis – trečią. Ne ką prasčiau sekėsi ir kitiems gargždiškiams. Veteranų nuo 40 metų klasėje čempionu tapo Mindaugas Baltušnikas, nuo 50 metų kategorijoje ketvirtą vietą pelnė Žydrūnas Šukutis, pirmoji vieta atiteko pernai metų Gargždų miesto taurės prizininkui iš Šilutės Kęstučiui Valančiui. Mėgėjų klasėje antrą vietą užėmė Ramūnas Nazarovas, tarp pradedančiųjų šeštas liko Vidmantas Abromaitis. Šįkart pagrindinė varžybų taurė iš mero Vaclovo Dačkausko rankų iškeliavo į Šiaulius – ją pelnė Žygimantas Jasinskas.

Pašnekovą maloniai nustebino žiūrovų aktyvumas. Jų šiais metais buvo tiek daug, jog automobilių stovėjimo aikštelėje nebeliko laisvų vietų. Pasak D. Šakurskio, tai tik dar kartą įrodo, jog Gargžduose motokrosas tampa vis populiaresnis, o renginys tik auga.

„Kol kas varžybas organizuojame patys. Turime patirties, kaskart garsas apie renginį nuvilnija per visą šalį. Vienintelė problema – vietos stoka, sportininkai turi prisiparkuoti privačiose teritorijose. Tačiau šią problemą bandysime spręsti, kalbėsimės su miesto valdžia, prašysime daugiau vietos. Galbūt pavyks ir praplėsti trasą, kas padarytų reginį dar įdomesnį“, – kalbėjo organizatorius.

Renginio rengėjai džiaugėsi, jog šiemet prie varžybų prisidėjo Sporto centras. Pastarojo finansinė parama buvo itin reikalinga tam, kad renginys įvyktų ir būtų ne ką prastesnis nei pernai.

„Sporto centras įsteigė taures, pasirūpino, jog varžybų metu budėtų greitoji medicininė pagalba. Be to, pasamdė puikų renginio vedėją“, – vardijo D. Šakurskis.

Motokroso klubo vadovas dėkojo ir prie trasos laistymo prisidėjusioms įmonėms „Gargždų švara“ ir „Žemkasa“.

 

Akimirkos iš varžybų – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 457 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,