Mano Gargždai



Jungtinės Karalystės ambasadoje įteikti Edinburgo hercogo apdovanojimai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
V. Godiliauskienės nuotr. V. Godiliauskienės nuotr.

Birželio 21 d. Jungtinės Karalystės ambasadoje įvyko Edinburgo hercogo tarptautinių apdovanojimų programos (toliau – DofE) ceremonija. Jos metu 59 jaunuoliams iš visos Lietuvos Jungtinės Karalystės ambasadorė Ms Claire Lawrence ir LR švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė įteikė ženklelius.

 

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos DofE dalyviams Saulei Grigonytei, Justui Liebui, Antanui Žvinkliui ir Ievai Žemgulytei buvo įteikti bronzos ženkleliai.

„Jaučiuosi laiminga, motyvuota ir dar labiau norinti nesustoti bei tobulėti kaip asmenybė. Mintyse gal net ir sidabro ženklelis...“ – teigia Saulė.

Apdovanojimus gavę jauni žmonės, siekdami jiems patiems asmeniškai prasmingų bei įdomių tikslų, skyrė ne mažiau kaip pusmetį aktyviai fizinei veiklai (bėgiojo, plaukiojo, žaidė tenisą, tinklinį, važiavo dviračiais, jodinėjo arkliais, šoko, užsiėmė joga), skyrė laiko naujo ar jau turimo įgūdžio lavinimui (fotografavo, grojo, kūrė papuošalus, vaizdo įrašus, mokėsi gaminti valgyti, mokėsi užsienio kalbų), aktyviai savanoriavo (padėjo seneliams, beglobiams gyvūnams, vedė užsiėmimus vaikams, organizavo renginius) bei dalyvavo žygiuose gamtoje, per kuriuos iš viso nužingsniuota ne mažiau kaip 1 000 kilometrų.

DofE programa yra pasaulyje gerai žinoma neformaliojo ugdymo, savęs tobulinimo programa, skirta jaunimui nuo 14 iki 24 metų ir įgyvendinama daugiau nei 130 pasaulio šalių. Programos dalyviai patys pasirenka tobulėjimo sritis, išsikelia tikslus ir atkakliai jų siekia. Tokiu būdu jauni žmonės geriau pažįsta save, pasitiki savimi ir įgyja gyvenimui ir ateities darbui reikalingų įgūdžių. DofE programos tarptautinius sertifikatus bei pasiekimus atspindinčius ženklelius vertina tarptautinių kompanijų personalo atrankos specialistai.

 

V. Godiliauskienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 227 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,