Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šv. Pranciškaus onkologijos centrui – „Vilties“ ekskursijos dalyvių parama

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gargžduose ekskursija vyko apie 6 valandas. M. Vasylienės nuotr. Gargžduose ekskursija vyko apie 6 valandas. M. Vasylienės nuotr.

Liepos 6 d., kai lietuviai minėjo Valstybės dieną, gargždiškė gidė Monika Vasylienė kvietė geros valios žmones jungtis prie kilnios akcijos – dalyvauti „Vilties“ ekskursijoje, kurios metu surinktos lėšos paaukotos Šv. Pranciškaus onkologijos centro Klaipėdoje veiklai.

 

Monika Vasylienė subūrė 7 gidus, panorusius prisidėti prie šios kilnios akcijos, tad ekskursijos vyko ne tik Gargžduose, bet ir Vilniuje, Druskininkuose, Kretingoje, Klaipėdoje, Lenkijoje, kiek anksčiau – birželio viduryje – išvyka dviračiais organizuota ir Italijoje.

Gargžduose akcijoje dalyvavę žmonės 6 valandas trukusios ekskursijos metu sužinojo miesto, Jono Lankučio viešosios bibliotekos, valgyklos „Bulvė“ istorijas. Pastarojoje skanavo cepelinų. Ekskursantai apsilankė parke, Sodų gatvėje, Anieliškėje, senosiose bei žydų kapinėse, piliakalnyje, ėjo bravoro keliu.

M. Vasylienė teigė, kad prie iniciatyvos prisijungė nauji, ankstesnėse jos organizuotose nemokamose ekskursijose nedalyvavę žmonės: „Kaskart rengiamose ekskursijoje būna 3–4 jau anksčiau dalyvavę žmonės, o kiti – nauji. Šį kartą visi buvo nauji.“

Visose 7-iose „Vilties“ ekskursijose, anot M. Vasylienės, dalyvavo apie 200 žmonių, daugiausia jų susirinko Kretingoje – viena, iš dviejų čia ekskursijas vedusių gidžių sulaukė net 50-ies dalyvių.

„Prie Druskininkuose vykdytos iniciatyvos prisidėjo ir „Vilnius SPA“, davę ekskursantams dvariškių rūbų fotosesijai, pareklamavę akciją savo lankytojams“, – pasakojo M. Vasylienė.

Iniciatyvos metu surinktos lėšos – 800 eurų – jau iškeliavo Šv. Pranciškaus onkologijos centrui, teikiančiam nemokamą dvasinę ir psichosocialinę pagalbą onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems. Suma nėra labai didelė, bet, pasak pašnekovės, kaip pirmam kartui – neblogai.

„Dar prieš akciją, pasirodžius informacijai apie jos rengimą, su manimi susisiekė viena moteris. Ji negalėjo dalyvauti ekskursijoje, bet norėjo paaukoti pinigų, panašus atvejis buvo ir Druskininkuose – žmogus norėjo aukoti jau pasibaigus akcijai. Šiems žmonėms rekomendavome kreiptis tiesiogiai į onkologijos centrą“, – pasakojo M. Vasylienė.

Pašnekovė teigė, kad pradžioje planuota akciją rengti tik Klaipėdos regione, bet iniciatyvos geografija išsiplėtė, o susivieniję gidai jau siūlo „Vilties“ ekskursiją vykdyti ir kitąmet.

 

Ekskursijų akimirkos – akcijos dalyvių nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,