Mano Gargždai



Palangos vasaros parkas buria šeimas ir dovanoja įspūdžius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vasaros parke pramogų atranda įvairaus amžiaus vasarotojai: tiek vaikai, tiek ir suaugusieji. Palangos vasaros parko nuotr. Vasaros parke pramogų atranda įvairaus amžiaus vasarotojai: tiek vaikai, tiek ir suaugusieji. Palangos vasaros parko nuotr.

Įpusėjus šilčiausiam metų laikui – vasarai, daugelis ima gyventi atostogų ritmu. Kol vieni kraunasi lagaminus ir skrenda į tolimuosius kraštus, kiti poilsiui renkasi Lietuvos pajūrį. Palangoje įsikūręs didžiausias batutų parkas šalyje „Vasaros parkas“ kviečia kurorto svečius šiltas dienas leisti kartu, nes tik čia niekuomet nekyla klausimas, ką veikti? Čia galima veikti viską.

 

Pramogos mažiesiems ir suaugusiems

Praėjusią vasarą pagrindinėje kurorto arterijoje, J. Basanavičiaus gatvėje, įsikūręs kompleksas jau spėjo tapti vietinių ir atvykėlių viena iš labiausiai mėgstamų laisvalaikio praleidimo vietų. Čia pramogų atranda įvairaus amžiaus vasarotojai: tiek vaikai, tiek ir suaugusieji.

Daugiau kaip 15 tūkst. kvadratinių metrų teritorijoje įsikūrusiame komplekse populiariausia pramoga ne tik mažiesiems, bet ir aktyviems suaugusiems – 700 tūkst. kvadratinių metrų ploto užimantys batutai po atviru dangumi. Patirti neišdildomų įspūdžių galima tiek šokinėjant ant, kone į 6 metrų aukštį pakilti leidžiančių, olimpinių batutų, tiek ir ropščiantis laipiojimo siena ar leidžiant laiką kempinių „baseinuose“.

Taip pat vaikai turi galimybę pramogauti, siausti, dūkti ir lakstyti trijų aukštų vaikų žaidimų aikštelėse. Joje žaisti yra saugu, nes metalinės dalys apgaubtos minkšta medžiaga, o kraštai apsaugoti tinklais. Kol atžalos įveikinėja įvairias kliūtis, tėveliai juos gali stebėti su puodeliu karšto gėrimo ar užkandžiaujant, patogiai įsitaisius sėdmaišių zonoje.

Jei norisi kiek pajudėti, siūloma rinktis mini golfą. Aštuoniolikos duobučių golfo laukas puikiai tiks norintiems atsipalaiduoti ir savo mintis bei valią sukoncentruoti ties žaidimu.

„Dažniausiai vaikai neturi tiek kantrybės išbandyti visas duobutes, tačiau suaugusiems – tai puikus laiko praleidimo būdas. Smagu ir tai, kad žaisdami golfą tėveliai, kol vaikai dūksta ant batutų, kiek ramesnėje zonoje gali ne tik atsipalaiduoti, bet ir pabendrauti tarpusavyje“, – atviravo Palangos vasaros parko įkūrėjas Dainius Drungilas.

 

Vaikai turi galimybę pramogauti, siausti, dūkti ir lakstyti trijų aukštų saugiose vaikų žaidimų aikštelėse. Palangos vasaros parko nuotr.

 

Sezono naujiena – lynų trasa

Kaip ir pernai, taip ir šią vasarą, Palangos vasaros parkas kviečia apsilankyti unikaliame kliūčių ruože „Ninja warrior“, kur lavinama ne tik ištvermė, bet ir protiniai gabumai. Ruožas yra įsikūręs po stogu, tad jame laiką galima leisti net ir lietingu oru. Be to, tai puiki vieta rengti turnyrus ar varžybas. Savo jėgas tarpusavyje gali išbandyti kiekvienas šeimos narys.

Na, o norintiems pasigrožėti Palanga, parko teritorijoje siūloma galimybė išsinuomoti dviračius, velomobilius, mašinėles ar elektrinius paspirtukus.

Inovatyvus parkas nestovi vietoje ir savo klientams kaskart pristato įdomias, kvapą gniaužiančias naujienas. Šią vasarą jų pristatyta net keletas.

„Prieš pristatydami naujienas, labai ilgai galvojame ir generuojame idėjas, kurios tiktų mūsų lankytojams, čia esančiai atmosferai. Analizuojame, ko trūksta“, – teigė parko vadovas.

Didžiausia sezono naujiena – lynų trasa medžiuose, besitęsianti kone iki pat Baltijos jūros.

 

Lynų takas – prie pat jūros. Palangos vasaros parko nuotr.

 

Taip pat, pasak Palangos vasaros parko įkūrėjo D. Drungilo, šią vasarą daug dėmesio skiriama ir patiems mažiausiems parko lankytojams. Nuo Joninių pramogų komplekse pradėjo veikti mašinėlių trasa. Tai – analogų Lietuvoje neturinti mažų elektromobilių trasa išsidėsčiusi 200 kvadratinių metrų aikštelėje. Iš pirmo žvilgsnio nedidelėje mašinėlėje telpa ne tik vaikas, bet ir suaugęs žmogus, tad šeimos nariai gali trasoje laiką leisti kartu, organizuoti šeimų lenktynes. Taip pat patiems mažiausiesiems yra siūloma išmėginti ir neseniai pradėjusią veikti smagią karuselę.

 

Nuo Joninių pramogų komplekse pradėjo veikti mašinėlių trasa. Palangos vasaros parko nuotr.

 

Nepaliauja stebinti

Dar viena išskirtinė pramoga neturinti amžiaus cenzo – „360 virtual reality“. Virtualios realybės akinių pramogą sudaro du skirtingų įrengimų tipai, kurie padeda pasinerti į kitokį, virtualų ir užburiantį pasaulį.

„Norime burti šeimas, kad tiek tėveliai, tiek ir vaikai leistų laiką kartu, bendrai dalyvautų įvairiose veiklose. Todėl šiemet siūlome nemažai pramogų, sujungiančių šeimos narius bendram tikslui“, – sakė D. Drungilas.

Tie, kas domisi batutų parko veikla žino, jog čia nuolat rengiami įvairūs konkursai, kuriuose galima laimėti puikių prizų. Parkas taip pat rengia ir jungiasi prie įvairių iniciatyvų, socialinių projektų, miesto švenčių. Šią vasarą čia vyko televizijos projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ mokytojų pristatymas, įvairūs teatralizuoti koncertai vaikams, meniniai pasirodymai. Kurorto vasaros sezono atidarymo bei sporto mėgėjų festivalio „Sportas visiems 2018“ metu, kartu su šokių mokykla „Coda“ Palangos vasaros parkas organizavo „Super špagato“ siekimo rekordą.

Komplekse minimos įvairios šventės, lankytojams siūloma išbandyti įvairius užsiėmimus, sportines veiklas ar šėlti šokio ritmu. Taip pat pramogų parkas realizuoja ir valstybės šimtmečiui skirtus projektus. Vienas iš tokių – per Jonines kartu su vaikų kūrybiškumo ugdymo studija „Kuria vaikai“ organizuota šimtmečio automobilio nuspalvinimo akcija. Kiekvienas iniciatyvos dalyvis turėjo progą pasijusti tikru dailininku ir griebęs į rankas teptuką kartu su savo tėveliais margu potėpiu nuspalvinti tikrą automobilį.

„Visą vasarą nepaliausime stebinti vaikų. Nuolat organizuojame renginius, kviečiame teatrus, animatorius, rengiame muzikinius pasirodymus, organizuojame burbuliatorių ir veidelių paišymo fiestas ar sporto renginius. Taip pat mažuosius linksmina ir mūsų nuostabūs parko personažai – panda ir dramblys“, – kalbėjo Palangos vasaros parko įkūrėjas.

 

Mažuosius linksmina parko personažai – panda ir dramblys. Palangos vasaros parko nuotr.

 

Kviečia švęsti kartu

Parkas – puiki vieta surengti ir savo šeimos iškilmes, švęsti gimtadienius. Pasak D. Drungilo, pastebima, kad gimtadieniai čia švenčiami vis dažniau.

„Esant geram orui, vaikai laiką gali leisti po atviru dangumi. Leidžiame atsinešti savo vaišes, tad susimokėti reikia tik už pramogas. Tiek vaikai, tiek ir tėveliai čia tikrai randa, ką veikti. Taip pat parke švenčiami ne tik gimtadieniai, savo renginius organizuoja ir įvairios įmonės. Stambios organizacijos rengia sueigas savo darbuotojams kartu su šeimomis, jiems taip pat siūlome įvairias pramogas – nuo pasyvaus poilsio iki aktyvaus laiko praleidimo ar interaktyvių pramogų“, – dėstė pašnekovas.

Parke veikia ir įvairios užkandinės, kuriose kuo paskanauti ras kiekvienas išalkęs ar ištroškęs. Paragauti vokiškų dešrelių bei belgiškų bulvyčių galima užsukus į unikalią ir vienintelę tokią maisto koncepciją Palangoje turinčią greito maisto užkandinę „Van wurst“. Skaniai pavalgyti galima restorane „PJazz“, išskirtinių ledų paragauti ledainėje „Manhattan“ ar pasimėgauti saldžiu kebabu su šokoladu desertinėje „Chocco kebab“, gardžią kavą siūlo „Vero cafe“.

Anot D. Drungilo, parkas nuolat atsinaujina, kuriasi ir keičiasi, o tam idėjų yra semiamasi iš viso pasaulio: „Galbūt nieko stebuklingo ir nesame sugalvoję, tačiau didžiausias iššūkis – tas idėjas adaptuoti esamoje teritorijoje. Svarbu, kad pramoga prigytų, sudomintų lankytojus, o pastarieji iš vasaros parko išeitų su gerais įspūdžiais.“

Daugiau informacijos apie Palangos vasaros parką rasite ČIA.

 

Parkas – puiki vieta surengti ir savo šeimos iškilmes, švęsti gimtadienius. Palangos vasaros parko nuotr.

 

Smagių pramogų akimirkos – Palangos vasaros parko nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 215 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,