Mano Gargždai



Gimnazistai atostogas leido turiningai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gimnazistų nuotr. Gimnazistų nuotr.

Dalis „Vaivorykštės“ gimnazijos mokinių vieną atostogų savaitę pasirinko praleisti naudingiau – pasinaudojo galimybe sudalyvauti projekte „Ateities inžinerija“. Sudarę 2 komandas po 4 žmones, gimnazistai, lydimi gimnazijos biologijos mokytojos metodininkės Raimondos Mankevičienės, išvyko į Vilniaus Gedimino technikos universitetą (VGTU). Šiandien dalyviai jau gali pasidalinti turiningų atostogų įspūdžiais.

 

Patekę į šią programą turėjome nuostabią galimybę net tik suprasti, kas yra išmanus šiltnamis ar metalo liejimas, bet ir susipažinti su „Išmaniosios inžinerijos“ programa, VGTU patalpomis, programomis bei inventoriumi, o, svarbiausia – patys galėjome 5 dienas patirti studentų gyvenimą: apžiūrėjome bendrabučius, Mechanikos fakultete susipažinome su VGTU studijomis, lankėmės įvairiose fakulteto patalpose, patys turėjome galimybę išbandyti suvirinimo, lazerių technologijas, gyvai pamatyti įvairiausių įrenginių, staklių veikimą. Žinoma, vykome į ekskursiją po Vilniaus senamiestį, pramogavome boulinge, kur turėjome puikią galimybę pabendrauti su visais projekto dalyviais, geriau pažinti draugus iš savo programos ir pasidalinti įspūdžiais.

Pasirinkę programą „Išmanusis šiltnamis“, dirbdami su vadove doc. dr. Ina Tetsman, projektavome šiltnamius, turėjome nuspręsti, kokios kultūros geriausiai tiktų mūsų konstrukcijoms. Tada pradėjome konstruoti – pagal mūsų pačių sudarytus brėžinius su dėstytojų pagalba matavome, pjovėme ir statėme savo šiltnamius. Susipažinome ir su programa „Arduino“, kurią naudosime būsimose sesijose programuodami išmanųjį šiltnamį, ir su studijose plačiai naudojama programa „Autocad“: braižėme pavyzdinius brėžinius, vėliau dirbtuvėse užbaigėme konstrukcijas.

Programai „Liejimo technologijos detalių gamyboje“ vadovavo dr. Justinas Gargasas. Jis rodė įvairią metalurgijoje naudojamą techniką, kainuojančią net iki 500 tūkst. Eur, ją galėjome patys išbandyti. Taip pat susipažinome su įvairiomis medžiagomis, jų savybėmis bei paruošėme metalų bandinius analizei: ilgai šlifavę (ruošę mikrošlifą tirti mikroskopu) įvairiais būdais tyrėme metalų kietumą, jų cheminę sudėtį bei tyrinėjome paviršių. Vėliau iš modelino lipdėme norimos išlieti detalės modelį (mūsų grupė pasirinko inkarą – keturių vandenų krašto simbolį). Sunkioji programos dalis – pjaustyti metalą, gręžti skyles ir virinti. Pasimokėme braižyti „SolidWorks“ programa.

Per pirmąją sesijos savaitę gerai susibendravome su kitais projekto dalyviais. Nekantriai laukiame antros sesijos, kad galėtume vėl sutikti draugus, vadovus, pasisukioti fakulteto koridoriuose ir galiausiai sukurti savo išmanų šiltnamį bei dar įdomesnių metalinių detalių – dalį ateities inžinerijos.

 

Gimnazistų nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,