Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Žiemio“ buriuotojams – sezono įkarštis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr. Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotr.

Jaunieji Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos buriuotojai iš Lietuvos vaikų čempionato ir Kauno miesto pirmenybių parsivežė net 8 medalius. Varžybos vyko birželio 20–22 dienomis, Kaune.

 

Čempionate varžėsi „Optimist“, „Laser 4.7“, „RS Feva“ jachtų klasių bei „Viper 80/5.5“ burlenčių klasės sportininkai iš Kauno, Marijampolės, Elektrėnų, Trakų, Klaipėdos, Šiaulių bei Plungės. „Laser 4,7“ jachtų klasėje čempionu tapo trenerio Algio Patašiaus auklėtinis Nojus Bestaukas.

Mariaus Nagdasovo net 3 auklėtiniai pateko į trejetuką. Aštuonmetis Benas Bestauskas „Optimist“ B grupėje iškovojo sidabro medalį. Vilius Vasiulis „Optimist“ B grupėje paskutinę dieną nukrito iš antros į trečią vietą, neatlaikęs įtampos ir kovodamas su stipriu vėju. Ema Kuodytė iškovojo 3 vietą mergaičių įskaitoje.

„Labai džiaugiuosi mūsų vienintele komandos mergaite. Ji labai užsispyrusi ir, manau, niekada nepasiduodanti, nes paskutinis varžybų plaukimas puikiai tai įrodė“, –savo auklėtine džiaugėsi treneris M. Nagdasovas.

Iš karto po Kauno komanda išvyko į Estiją, kur vyko tarptautinė „SPINNAKER“ regata. Kovojo net 206 jachtos iš Turkijos, Estijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Buriuotojai turėjo galimybę išbandyti savo jėgas sunkiomis oro sąlygomis – su stipriu vėju ir bangomis jūroje. Adomui Kručiui, Bartui Kupliauskui, Orestui Drageniui ir Karoliui Rimgailai tai buvo pirmos rimtos varžybos jūroje ir tokiame gausiame laivyne.

Varžybų organizatoriai darbą derino su pramogomis, tad dalyviai po lenktynių turėjo puikią ekskursiją po Talino senamiestį, varžybų uždarymo ceremonijoje vyko loterija, kur prizus gavo ne tik nugalėtojai, bet ir dauguma varžybų dalyvių.

O kol Klaipėdos krašto jaunieji buriuotojai varžėsi Estijoje, Olandijoje vyko „Optimist“ Europos čempionatas, kuriame trenerio Marius Nagdasovo auklėtinis Jonas Macevičius atstovavo ne tik Klaipėdai, bet ir Lietuvai. Perspektyvus „Žiemio“ sportininkas – J. Macevičius – sidabriniame laivyne iškovojo 32 vietą. Buriavimui sąlygos buvo visiškai naujos: stiprus vėjas su didele banga ir srove, tad išsilaikyti starto linijoje buvo sunku. Patirties trūkumas treniruojantis jūroje, pakišo koją Jonui patekti į auksinį laivyną.

Pasitikę sugrįžusį Joną iš Europos čempionato, ir išlydėję „lazeristus“ į Europos taurės etapą Vokietijoje, „Žiemio“ sportininkai su tėvais suskubo išlydėti jachtą „Lietuva“ į pirmąją 100-mečio odisėjos kelionę į Gdanską. Mūsų buriuotojai paaugs ir, turbūt, spės patys plaukti po savo istorines odisėjas šiuo ypatingu Lietuvai burlaiviu.

Grįžę iš Vokietijoje vykusio Europos taurės etapo, trenerio Algio Patašiaus auklėtinis Patrikas Tamašauskas (Klaipėda) parvežė iškovotą sidabro medalį. Nojus Bestauskas (Klaipėdos r.) užėmė 4-ąją vietą, Paulius Petrošius – 6-ąją ir Benas Klioštoraitis 7-ąją.

Jau kitą savaitę „Žiemio“ buriuotojai Kaune varžysis Lietuvos jaunučių žaidynėse.

 

VšĮ Klaipėdos krašto buriavimo sporto mokyklos „Žiemys“ nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,