Mano Gargždai



Palanga šį savaitgalį ir vėl sukvies jūros nemačiusius vaikus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Palangos miesto savivaldybės nuotr. Palangos miesto savivaldybės nuotr.

Daugiau nei pusė tūkstančio vaikų iš visos Lietuvos šį savaitgalį atvyks į Palangą tam, kad pirmą kartą savo akimis išvystų jūrą – kurorte vyks jau trečius metus organizuojama socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“.

 

Palangos miesto savivaldybės inicijuojama akcija sukvies mažuosius iš 47 Lietuvos savivaldybių. Vaikų lauks ne tik pirmasis susitikimas su jūra, bet ir nuotaikinga dviejų dienų programa su žaidimais, pramogomis ir, žinoma, maudynėmis Baltijos jūroje.

Socialinė akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ yra kurorto Savivaldybės atsakas į Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą jungtis prie iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ bei padovanoti šalies vaikams nepamirštamų vasaros akimirkų. Kartu tai yra visų palangiškių dovana vaikams, kurie dar nė karto neturėjo galimybės pamatyti jūros.

Tad šeštadienį jau nuo ankstaus ryto kurorte skambės vaikų juokas – po dešimt vaikų iš kiekvienos į Palangos miesto savivaldybės kvietimą atsiliepusios savivaldybės, lydimi savo vadovų, rinksis prie universalaus sporto komplekso. Čia jie darys rytinę mankštą, šokinės ant pripučiamų batutų, susipažins su animatoriais ir šventės savanoriais, kurie lydės vaikus visą dieną. Mažuosius kurorto svečius pasitiks akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ iniciatorius bei globėjas Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Netrukus, 10.30 val., linksma daugiau nei pusės tūkstančio vaikų eisena patrauks link jūros tilto. Eidami S. Dariaus ir S. Girėno gatve bei Meilės alėja, vaikai, kaip ir kasmet, šventinę nuotaiką skleis ir aplinkiniams – skambės žinomų dainų posmai, skanduotės.

Prieš pirmąjį susitikimą su jūra vaikai trumpam sustos Jūratės ir Kastyčio skvere (10.50 val. čia juos pasveikins Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai Edita Mildažytė ir Richardas Jonaitis, ir netrukus visi bus pakviesti bėgti ant Palangos tilto bei įgyvendinti savo svajonę – pirmą kartą savo akimis išvysti banguojančią Baltiją.

Be abejonės, vien pamatyti jūrą nepakanka, tad vaikai, lydimi vadovų bei gelbėtojų, paplūdimiu patrauks į Mėlynosios vėliavos paplūdimį. Čia jų lauks ne tik pirmosios maudynės jūroje, bet ir kitos atrakcijos – svajonių miesto statyba, žaidimai su vandeniu ir smėliu, spalvotų dulkių fejerverkas, balionų tinklinis ir kitos pramogos.

Beje, Palangos kultūros ir jaunimo centro kolektyvų nariai visą mėnesį nešė naujus rankšluosčius akcijos dalyviams. Ši iš visos širdies dovanota dovanėlė po smagių maudynių jūroje sušildys kiekvieną vaiką.

Po maudynių Birutės parko rotondoje vyks piknikas ir įvairios pramogos vaikams. Sekmadienį, prieš kelionę namo, mažieji kurorto svečiai šėls Palangos vasaros parke, lankys muziejus ir dalyvaus edukacijose.

Kad visos Lietuvos vaikai turėtų galimybę pamatyti jūrą, lėšų šiam projektui kasmet skiria Palangos miesto savivaldybė. Džiaugiamės, kad šiais metais prie socialinės akcijos prisideda ir labdaros bei paramos fondas „Bėdų turgus“.

Šventei pasiruošti prireikė ir viso miesto įsitraukimo: prie šventės noriai prisideda Palangos kurorto muziejus, LDM Palangos gintaro muziejus, Šunų muziejus, Palangos SC sporto arena, Palangos botanikos parkas, Palangos komunalinis ūkis, Lietuvos paramedikų asociacija, Palangos pasienio užkarda, Palangos miesto policijos komisariatas, Palangos gelbėjimo tarnyba, Palangos priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia, Palangos Senoji gimnazija, V. Jurgučio pagrindinė mokykla, „Baltijos“ pagrindinė mokykla, Palangos pradinė mokykla, Palangos moksleivių klubas ir visa Palangos bendruomenė.

Taip pat prie šventės produkcija prisideda kepykla „Gudobelė“, „Premia“ ledai, vanduo „Rasa“, kuprines visiems akcijos dalyviams parūpino Tele2 „Pildyk“, pledus – „City Bee“, garsą prie vandens užtikrina „ProDJ“, pramogas dovanoja Palangos vasaros parkas ir iliuzijų namas „Eureka“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 122 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,