Mano Gargždai



Už pasivažinėjimus ant užšalusių vandens telkinių - baudos

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Paspaudus šaltukui ir užšalus vandens telkiniams, ant ledo lipa ne tik poledinės žūklės mėgėjai.

Praėjusią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai užfiksavo, kaip ant karjero Doviluose pavojingai „pramogauja“ „Opel“ markės automobilyje sėdinti 4 asmenų kompanija. Vairuotojui išrašytas protokolas ir skirta 25 Lt bauda.

Savivaldybės taryba yra patvirtinusi Žmonių gyvybės apsaugos Klaipėdos rajono vandens telkiniuose taisykles, kurios nustato žmonių tinkamo elgesio prie vandens ir vandens telkiniuose tvarką. Jų laikytis privalo visi fiziniai ir juridiniai asmenys.

„Gyventojai turėtų būti atsakingi ir nerizikuoti savo gyvybėmis. Primename, kad lipti, vaikščioti, čiuožinėti ant ledo galima tik tuomet, kai jo storis yra ne mažesnis negu 7 cm. Gręžti daug ekečių arti viena kitos ir būriuotis vienoje vietoje draudžiama, kai ledas plonesnis kaip 30 cm. Ant užšalusių vandens telkinių draudžiama važiuoti motorizuotomis transporto priemonėmis, išskyrus žvejų verslininkų žuvininkystės darbus atliekančioms transporto priemonėms ir organizuojant renginius (turint renginio organizavimui išduotą leidimą)“, – įspėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Edgaras Kuturys.

Pažeidėjai yra baudžiami ir privalo atsakyti Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.

Taip pat primenama, kad pagal Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles, privaloma žvejojant ant ledo turėti specialius smaigus. Įlūžus jų pagalba būtų galima išlipti ant ledo. Neturintiems smaigų žvejams gresia įspėjimas arba bauda nuo 25 iki 200 Lt.

3 komentarai

  • Kad žiopli tie policininkai :D Mačiau kaip du ekipažai net vienos mašinytės palei pat savo nosį nesugebėjo sužiūrėt

    Pranešti as Antradienis, 2014 vasario 04 16:38 Komentaro nuoroda
  • patys gerb. pareigunai net nezino tu istatymu. ne karta buvo atvaziaves bet jis su dzipu ant ledo nevaziuoja. tai paubavo ir isvaziavo. o grasino ten vos ne kalejimais. jau geriau ant ledo nei po miesta.

    Pranešti baltuonis Antradienis, 2014 vasario 04 15:56 Komentaro nuoroda
  • 25lt bauda. Jeigu ilustu 4 zmoniu gelbejimas kainuotu apie 5000lt. Ir uz tai moketu mokesciu moketojai. Juokas pro asaras :-)

    Pranešti paulius Antradienis, 2014 vasario 04 15:08 Komentaro nuoroda

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 313 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,