Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jūros šventės metu vyko stendinių modelių paroda-konkursas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Jūros šventės metu vyko Klaipėdos stendinių modelių paroda-konkursas „Klaipėda 2018“, kuriame dalyvavo ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelio modeliuotojai.

 

Konkursas buvo ne pats didžiausias, bet gana sklandžiai organizuotas. Organizatoriai įdėjo nemažai pastangų, kad modeliuotojų šventė įvyktų. Ir tos pastangos atsipirko. Dalyviai modelius suvežė iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos. Žinoma, dalyvavo ir modeliuotojai iš Lietuvos: be mūsiškių ir Klaipėdos atstovų, konkurse modelius išstatė Kauno ir Vilniaus modeliuotojai.

Šiame konkurse buvo naujo kartoninio lietuviško modelio – Trakų salos pilies – prezentacija. Modelis puikiai pabraižytas, nuspalvintas, bet ne iš sudėtingųjų. Keisčiausia (ir ne pirmą kartą), kad mūsų technikos istorija ir architektūra labiau rūpinasi ne mūsų leidykla, o lenkai. Šis, kaip ir lietuviškų švyturių serija bei Lietuvos karo aviacijos lėktuvų modeliai leidžiami lenkų leidyklose „GPM“ ir „Wektor“.

Na, o dabar apie mūsiškių pasiekimus: vaikų amžiaus grupėje prizus iškovojo Daniela Zaveckaitė (modelis – Vroclavo Rotušė), Deividas Barauskas (kosminis naikintuvas „Arsen-7“), Ugnius Adomaitis (T-34/85 „Rudy“), Gabija Bagočiūtė (traktorius su priekaba) ir Jonė Baltramaitytė (senovinė kovos mašina Pfeilschleuderis).

Jaunimo amžiaus grupėje nugalėjo Vakaris Rudys (priešgaisrinis automobilis FSC A16B „Žuk“), Mindaugas Dembinskas (Sumų altana), Paulius Trakšelis (T-34/85 „Rudy“). Pauliaus Prišmonto visi 4 modeliai buvo tarp nominacijų laimėtojų: FSC A16B „Žuk“, Čekijos apžvalgos bokštai, KV-5 ir Joanito figūrėlė. Ignas Sungaila laimėjo dvi nominacijas už mokomąjį lenkų aviacijos lėktuvą „Rumpler C.I“ ir italų Antrojo pasaulinio karo tanketę „Caro Velocce C. V. 3/35“. Be to, „Rumpler“ dar laimėjo geriausio vaikų ir jaunimo amžiaus grupės modelio taurę.

Suaugusių amžiaus grupėje krūvą prizų laimėjo buvęs mūsų būrelio narys Vilmantas Norkus. Jo burlaivis HMS „Badger“ ir lenktyninis sunkvežimis „MAN TGX Formula Truck 2013“ laimėjo nominacijas. Be to HMS „Badger“ gavo „Žiūrovų simpatijų“ ir „Geriausio parodos laivo modelio“ taures. Vienas iš organizatorių, Klaipėdos modeliuotojų klubo Prezidentas gargždiškis Evaldas Venckauskas laimėjo dvi nominacijas: Lipnicės pilis ir vokiečių Antrojo pasaulinio karo šarvuotis Sd. Kfz. 234/1 „Lehr“, o jo taip pat vokiškas savaeigis Antrojo pasaulinio karo pabūklas Sd. Kfz. 184 „Ferdinand“ laimėjo Lenkijos kartoninių modelių leidyklos „Gomix Fly Model“ taurę už geriausią iš jų leidyklos išleisto leidinio padarytą modelį.

Na, ir mano Lietuvos Karo aviacijos mokomasis lėktuvas „Rumpler C.I“ taip pat laimėjo nominaciją, o Lietuvos Karinių jūrų pajėgų mobili vadavietė ir aprūpinimo laivas N42 „Jotvingis“ apdovanotas specialiu Dnepropetrovsko jaunimo kūrybos centro modeliuotojų prizu.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo būrelio taurę „Jaunimas – jaunimui“ laimėjo Dziarkowski Cyprian iš Lenkijos miesto Olešnicos modeliuotojų būrelio už Rūmų Kobylkose maketą.

Daugiau nuotraukų galite rasti ČIA.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,