Logo
 Spausdinti šį puslapį

Stovykla „Gentainiai“ jaunimui siūlė aktyvų poilsį (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Priekulės ainiai“ nuotr. „Priekulės ainiai“ nuotr.

Edukacinė-pažintinė savanorystės stovykla „Gentainiai“ jau antrą vasarą subūrė aktyviam savaitės poilsiui jaunuosius bendruomenės „Priekulės ainiai“ savanorius, prie kurių prisijungti vėl pakvietėme grupę Lapių vaikų globos namų auklėtinių. Šįkart stovyklautojai įsikūrė Linos ir Silverijaus Grikšų sodyboje „Strykis“ Drevernoje.

 

Daugybė vasaros pramogų džiugino kiekvieną – linksmi pasirodymai, fotografijos ir makiažo pamokos, dailės terapija, sporto varžybos – šaulių kliūčių ruožas, ekskursija „Pažintis su Vydūnu“ (vadovaujant asociacijos „Vydūno šviesa“ prezidentui Vilimantui Zablockiui), Dartbolo rungtynės, šokiai, susitikimas su keliautojais Aidu Gelbūda ir Greta Marcinkevičiūte, savęs pažinimo užsiėmimai su psichologe Laura Mažonaite, orientacinės varžybos, protų mūšis – tik spėk suktis tarp pasirinkimų.

Tačiau mūsų stovyklautojai ypatingi – vienas pagrindinių stovyklos moto – mokytis ne tik imti, bet ir duoti. Nes tik duodamas gauni daugiausiai, ilgainiui pajunti pasitenkinimą gyvenimu, pilnatvę, asmenybės brandą. Šia paprasta gyvenimo tiesa vadovaudamasi jau trečius metus vysto veiklą bendruomenė „Priekulės ainiai“, o bendruomenės jaunimui savanorystė tapo galimybe šeimininkiškai rūpintis supančia aplinka, daryti gerus darbus, padėti kitiems. Džiaugiamės, kad mus suprato ir palaikė jaunieji draugai iš Lapių. Stovyklaujant spėta prisidėti tvarkant Drevernos kapinaites ir dažant naująją Pleškučių evangelikų liuteronų senųjų kapinių tvorą.

„Gera daryti gera“, – sako vaikai.

Esame tikri, kad tai pačios geriausios socialinės brandos ir pozityvaus pilietiškumo pamokos.

Stovyklos dienoraštyje įamžinome kiekvienos dienos įvykius, emocijas, vaizdus. Tegul tai lieka puikiu vasaros atostogų prisiminimu. Jums įdomu? Apsilankykite https://www.facebook.com/priekulesainiai/.  

Vaikų ir jaunimo laisvalaikio organizavimas yra atsakinga, daug jėgų ir laiko reikalaujanti veikla. Dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybės administracijai už skirtą finansavimą, vicemerei Violetai Riaukienei, Priekulės seniūnijai, Klaipėdos rajono policijos komisariatui už bendradarbiavimą, sodybos „Strykis“ šeimininkams Linai ir Silverijui Grikšams, Priekulės kultūros centro Drevernos skyriaus renginių organizatorei Virginai Asnauskienei, Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės 311 kuopai (vadas Giedrius Sabaliauskas), Lietuvos menų ir mokslo asociacijos „Vydūno šviesa“ prezidentui Vilimantui Zablockiui, psichologei Laurai Mažonaitei, pedagogams Jolantai Petraitienei, Antanui Rimkui ir Algimantui Pleskiui, VŠĮ „Mokymų ir konsultavimo biuras“, fotografei Robertai Kirsnickaitei, vizažistei Eglei Domantaitei, bendruomenės „Priekulės ainiai“ nariams ir visiems, savanoriškai talkinusiems bei geranoriškai prisidėjusiems prie sėkmingo programos įgyvendinimo.

 

Stovyklos akimirkos – „Priekulės ainiai“ nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,