Logo
 Spausdinti šį puslapį

Keisis tikslinė gamtinių dujų kaina

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Nuo 2018 m. spalio 1 d. reguliuojami energijos gamintojai iš paskirtojo tiekėjo (SGD terminalo) gamtines dujas pirks už 22,88 Eur/MWh (be PVM) kainą. Palyginus su dabar galiojančia kaina – 22,71 Eur/MWh (be PVM), naujai nustatyta yra beveik 1 proc. didesnė.

 

Tikslinė gamtinių dujų kaina keičiasi dėl prognozuojamos didesnės gamtinių dujų importo kainos: 2018 m. IV ketv. prognozuojama gamtinių dujų importo kaina – 22,75 Eur/MWh (2018 m. III ketv. – 19,78 Eur/MWh). Prognozuojama gamtinių dujų kaina apskaičiuojama remiantis galiojančiomis gamtinių dujų tiekimo įmonių pirkimo-pardavimo (importo) sutartimis.

Tikslinė gamtinių dujų kaina taikoma valstybės reguliuojamiems energijos gamintojams, kurie gamtines dujas perka iš paskirtojo tiekėjo UAB „Litgas“. Šią kainą Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) nustato kiekvienam metų ketvirčiui, siekiant užtikrinti, kad reguliuojami energijos gamintojai gamtines dujas iš SGD terminalo įsigytų už aktualią kainą.

Primename, kad VKEKK, skaičiuodama tikslinę gamtinių dujų kainą, vertina tiek importuojamų gamtinių dujų kainas ir kiekius, tiek sandorius gamtinių dujų biržoje ir pan.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,