Mano Gargždai



LFF taurės ketvirtfinalis: „Banga“ – „Dainava“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. Asociatyvi VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Penktadienį 19 valandą Gargždų miesto stadione „Banga“ LFF taurės ketvirtfinalio dvikovoje susitiks su Alytaus „Dainava“.

 

Burtai lėmė, jog dviem ketvirtfinalyje dalyvaujančioms I lygos ekipoms pavyko išvengti akistatos su vienu iš penkių A lygos atstovų. Šios dvikovos nugalėtojas netgi turės galimybę pusfinalyje priimti vieną iš A lygos ekipų savo aikštėje (jei siurprizo nepateiks II lygoje rungtyniaujanti Vilniaus „Viltis“).

Paskutinė tiesioginė gargždiškių ir alytiškių akistata Taurės turnyre įvyko taip pat ketvirtfinalyje – 2013 metais, kai abi ekipos dar žaidė A lygoje. Tuo metu Taurės turnyro ketvirtfinalyje teko žaisti dvejas rungtynes. Kaune vykusią dvikovą, kurios šeimininkais buvo „Dainava“, 2:1 laimėjo alytiškiai, tačiau Gargžduose „Banga“ pasiekė įtikinamą revanšą 4:0 ir iškovojo kelialapį į pusfinalį. Tame Taurės turnyre (2013–2014 metų) „Banga“ nukeliavo iki pat finalo, kur 1:2 nusileido Vilniaus „Žalgiriui“.

Pastaruosius keletą metų gargždiškių žygiai Taurėje baigdavosi ganėtinai greitai – aštuntfinalyje ar dar ankstesniuose etapuose. Nedžiugino savo gerbėjų ir „Dainava“ – vienintele išimtimi buvo tik 2014 metai, kai alytiškiai kovėsi ketvirtfinalyje, tačiau nusileido žemesnėje lygoje rungtyniavusiam Kazlų Rūdos „Šilui“.

Šiemet „Banga“ ir „Dainava“ jau žaidė Gargžduose. Gegužės 18 dieną vykusioje I lygos dvikovoje gargždiškiai pirmajame kėlinyje nerealizavo vienuolikos metrų baudinio, o „Dainavos“ pergalę lėmė antrojo kėlinio pradžioje vieną iš svečių kontratakų tiksliu smūgiu užbaigęs K. Morozov. Tiesa, pastarojo, kaip ir dar kelių legionierių, Gargžduose nebeišvysime – po pirmojo rato Alytuje liko tik Kolumbijos pilietis S. Vasquez Gamboa, o kitus pakeitė gruzinai D. Makaradze ir M. Shkubuliani bei ukrainietis V. Kudryk.

Primename, kad pagal Taurės reglamentą jei pagrindinis rungtynių laikas baigsis lygiosiomis, bus žaidžiamas pratęsimas (du kėliniai po 15 minučių). Jei ir tada nugalėtojas nepaaiškės, bus mušami vienuolikos metrų baudiniai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 116 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,