Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose – pirmas oficialus „Auksinio proto“ žaidimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Antradienį (rugsėjo 4 d.) restorane „Lijo“ (Kvietinių g. 14, Gargždai) nuo 19 val. vyks pirmas oficialus „Auksinio proto“ žaidimas.

 

Dešimtasis „Auksinio proto“ sezonas prasidės rugsėjo 4 d. ir truks 14 savaičių – iki gruodžio 4-osios. Šį sezoną bus žaidžiama 14 įskaitinių žaidimų (antradieniais), iš kurių bus skaičiuojami dvylika geriausių kiekvienos komandos pasirodymų. Tai reiškia, kad du žaidimus galima praleisti.

„Auksinio Proto“ žaidime šį sezoną žais apie 45 Lietuvos (ir keletas užsienio) miestai ir miesteliai. Komandoje gali būti nuo 2 iki 9 žmonių, registruotis kviečiami ir pavieniai asmenys. Norintys žaisti Gargžduose, turėtų registruotis el. paštu arba ČIA.

Bendrosios „Auksinio proto“ žaidimo taisyklės: a) Kiekvieną gyvą „Auksinio proto“ žaidimą (išskyrus sezono finalą) sudaro penki turai – 4 po 11 klausimų ir vienas turas iš 20 klausimų („blicas“). Vieno žaidimo trukmė – apie 2–2,5 valandos (priklausomai nuo komandų skaičiaus ir vedimo tempo); b) Kiekvienam klausimui ture, kuriame yra 11 klausimų, skiriama po vieną minutę laiko. „Blice“ – laiko kiekvienam klausimui yra 20 sekundžių; c) „Blicą“ sudaro 20 klausimų su galimais 4 atsakymo variantais; d) Turai neretai turi temas arba sąsajas; e) Klausimai turuose po 11 klausimų yra vertinami dviem taškais už teisingą atsakymą, o „blice“ – vienas taškas už teisingai užrašytą atsakymo variantą; f) Kiekviename ture, išskyrus „blicą“, vienuoliktasis klausimas yra bonus klausimas. Tai reiškia, jog per vieną žaidimą yra keturi bonus klausimai. Komanda per visą žaidimą gali tik vieną kartą atsakyti teisingai į bonus klausimą. Pirmame ture bonusas vertas ne 2, o 4 taškų, antrame – 6 taškų, ketvirtame ture – jau 8 taškų, o paskutiniame – net 10 taškų. Pavyzdžiui, jei komanda teisingai atsakė į bonusą už 4 taškus, jie vėliau atsakinėti į bonusą nebegali, nes į taškus nepretenduoja (mat vieną premiją jau gavo). Tačiau jei komanda neteisingai atsakė į bonusą – ji gali bandyti atsakinėti į tolimesnį (t. y. tol, kol atsakys teisingai). Kiekviena komanda renkasi pagal save, kada atsakinėti į bonus klausimą ; g) Klausimai turuose nėra kartojami; h) Po kiekvieno turo žaidime yra minutė laiko, skirta pasitarimui ir lapelių koordinatoriui atnešimui; i) Vienoje komandoje gali būti nuo 2 iki 9 narių, kurie sezono metu gali keistis. Finale komandos narių skaičius negali viršyti 9 asmenų ir draudžiama kviestis legionierius – asmenis, nežaidusius sezono metu; j) Žaidimą laimi komanda, per visą žaidimą surinkusi daugiausia taškų.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,