Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pajudėjo Slengių parapijos bažnyčios statybos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

Klaipėdos rajone prie Slengių kapinaičių ėmė kilti naujos bažnyčios sienos. Nors, pasak Slengių parapijos klebono Viktoro Daujočio, kol kas neturima visos reikiamos sumos, viliamasi, kad kitais metais parapijiečiai jau galės melstis naujojoje bažnyčioje.

 

„Bažnyčia statoma geros valios aukotojų ir rėmėjų lėšomis. Neturime tiek pinigų, kad galėtume bažnyčią pastatyti vienu ypu, bet tikimės, kad žmonės, matydami realius darbus, ir toliau savo aukomis palaikys šią idėją“, – sakė V. Daujotis.

Pasak jo, šiemet iki žiemos sezono pradžios planuojama pastatyti bažnyčios sienas ir uždengti stogą. Skaičiuojama, kad tam prireiks 200 tūkst. eurų. Kitais metais būtų galima pradėti ir vidaus įrangos darbus, kuriems prireiks panašios pinigų sumos.

„Tiesą sakant, kol kas neturime visų reikiamų lėšų ir pirmajam etapui“, – pripažino klebonas.

Visgi V. Daujotis džiaugėsi, kad šiais finansiškai nelengvais laikais žmonės noriai aukoja gražiam tikslui. Didžioji dalis lėšų bažnyčiai statyti surinkta iš parapijiečių, šiek tiek prisidėjo verslo struktūros, dalį lėšų skyrė ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

„Kol kas strateginių, generalinių rėmėjų neturime. Suprantama, juk šiuo atveju galime kalbėti tik apie dvasinę grąžą, kai prisidedi prie kilnaus tikslo arba tokiu būdu nori atsidėkoti Dievui už gyvenimo sėkmę. Ir Šventajame Rašte parašyta, kad aukojama turi būti iš tyros širdies. Geras darbas per prievartą nėra geras darbas“, – kalbėjo klebonas.

Dabar Slengių parapijos gyventojai renkasi Ginduliuose, Liepų g. 15, buvusios bibliotekos patalpose įrengtoje laikinoje koplyčioje.

„Smagu yra tai, kad jau ir dabar šioje parapijoje yra tikinčiųjų bendruomenė, tad tikrai nėra tokios utopijos, kad pasistatysime bažnyčią ir tik tada pradėsime rinkti žmonės. Tikinčių žmonių čia gyvena daug ir jiems ši bažnyčia labai reikalinga“, – sakė V. Daujotis.

Telšių vyskupijos interneto svetainėje pasakojama, kad Slengių parapijos bažnyčią šioje vietoje buvo nuspręsta statyti dar 2010 m. Tų metų gegužės 25 d. buvo pašventintas būsimos bažnyčios kryžius ir buvo pradėtas rengti projektas. Jo autorius – architektas Audrius Klioštoraitis.

2016 m. rugsėjo 21-ąją, Šv. Mato evangelisto dieną, Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ pašventino naujai statomos bažnyčios pamatus ir kertinį akmenį altoriaus vietoje.

Slengių parapija Telšių vyskupo dekretu buvo įkurta 2015 m. pradžioje. Jai priklauso Slengiai, Ginduliai, Klausmyliai, Mazūriškės, Leliai, Klemiškė I, Klemiškė II, Trušeliai, Klipščiai, Aukštkiemiai, Gvildžiai. Iki tol šios naujakurių teritorijos priklausė Klaipėdos miesto parapijoms, vėliau Plikių parapijai.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,