Mano Gargždai



Prasidėjus mokslo metams būtina nepamiršti saugaus eismo taisyklių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
eismoinfo.lt nuotr. eismoinfo.lt nuotr.

Rugsėjo pradžia siejama su mokslais ir žiniomis – po atostogų į mokyklos suolus grįžta vaikai, o į didmiesčius plūsta studentai. Tačiau žinias apie saugų eismą reikėtų atnaujinti visiems eismo dalyviams, tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems.

 

Vairuotojams reikėtų turėti omenyje, kad rugsėjo pradžioje eismas Lietuvos keliuose ir gatvėse tampa itin intensyvus, o vakarai vis tamsėja. Svarbu atidžiai stebėti vaikus, kurie kartais gali imtis staigių, spontaniškų veiksmų. Pavojingos vietos kelyje – pėsčiųjų perėjos, sankryžos, ten, kur blogas kelio matomumas. Ypatingai atidūs vairuotojai turėtų būti prie mokyklinių autobusų ir autobusų su vaikų vežimo ženklais sustojimo vietų.

Artėdamas prie sustojusios transporto priemonės su vaikų vežimo skiriamaisiais ženklais ir įjungta avarine šviesos signalizacija ar prie sustojusio mokyklinio autobuso su įjungtomis įspėjamosiomis mirksinčiomis oranžinėmis šviesomis, vairuotojas privalo sulėtinti greitį, prireikus – ir sustoti, kad praleistų vaikus ir juos lydintį asmenį.

Moksleiviams, studentams ir kitiems pėstiesiems taip pat svarbu rūpintis savo saugumu. Būtina einant per perėję pažiūrėti į abi puses bei įsiklausyti ar neartėja transporto priemonė. Nepamirškite, kad negalima bėgti į gatvę ar kelią iš už stovinčios transporto priemonės ar kitos kliūties, kuri užstoja matomumą.

Vaikams reiktų priminti, kad negalima žaisti kelyje ir arti jo – tai labai pavojinga. Taip pat labai svarbu neskubėti, elgtis ramiai ir būti atidiems. Jauniausiems eismo dalyviams svarbu nepamiršti šviesoforų signalų reikšmių – jei dega raudonas šviesoforo signalas – eiti ir važiuoti draudžiama.

Tėveliai turėtų pasirūpinti vaikų saugiu maršrutu į mokyklą ir atgal iš jos į namus, keletą kartų drauge su vaiku juo nueiti ir mokyti kaip pereiti važiuojamąją kelio dalį. Dar vienas labai svarbus darbas – patiems pasirūpinti bei aprūpinti vaikus atšvaitais, o taip pat ir paaiškinti mažiesiems jų naudojimo būtinybę.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,