Mano Gargždai



Slengiškiai balsuos už prisijungimą prie Klaipėdos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr. Egidijaus Jankausko/ve.lt nuotr.

Pusę reikiamų balsų visuotinei apklausai organizuoti dėl Slengių gyvenvietės prijungimo prie Klaipėdos miesto iniciatyvinės grupės nariai surinko vos per keletą dienų. Dar nepasisakiusius Slengių gyventojus išreikšti savo valią parašais iniciatoriai kviečia šią savaitę, rugsėjo 7 d., nuo 16 iki 18 val. prie Slengių „Rimi“ parduotuvės.

 

Slengių gyventojų iniciatyvinės grupės narys Rimantas Tamušauskas informavo, jog rugpjūčio 31 d. gavo iš Klaipėdos rajono savivaldybės parašų rinkimo lapus ir pradėjo parašų rinkimą dėl Klaipėdos r. savivaldybės administracinių ribų keitimo ir Slengių gyvenvietės prijungimo prie Klaipėdos miesto.

„Iki vakar dienos buvo surinkta apie 40 gyventojų balsų (t. y. 5 proc.), remiančių iniciatyvą prijungti Slengius prie uostamiesčio. Tikimės, kad per porą savaičių surinksime 10 procentų gyventojų parašų, leidžiančių kreiptis į Vyriausybę, kad būtų pradėtos reikiamos procedūros. Šiuo metu parašus renkame, eidami pas gyventojus į namus. Netikėta buvo, jog daugiau nei pusė Slengių gyventojų bus faktinę gyvenamąją vietą deklaravę Klaipėdos mieste. Numanėme, kad susidursime su šia aplinkybe, tačiau netikėjau, kad tiek daug gyventojų priversti meluoti dėl to, kad vaikai gautų vietas miesto darželiuose, mokyklose“, – mintimis pasidalijo R. Tamušauskas.

Parašų rinkimo lydraštyje teigiama, jog, prisijungus prie Klaipėdos miesto, šeimos automatiškai įgytų teisę vaikus leisti į Klaipėdos darželius ir mokyklas. Kaip pranašumas įvardijamas ir geresnis susisiekimas su miestu, nes miesto teritorijoje kursuotų miesto autobusai. Vienintelis minusas iš rajono perėjus į miestą būtų didesnis civilinės atsakomybės (automobilio) draudimo mokestis (apie 10 Eur per metus).

Penktadienį balsuoti kviečiami dar neišreiškę savo nuomonės Slengiuose registruoti gyventojai. Pasak iniciatyvinės grupės lyderio, gyvenvietės „Svajonių krantas“ gyventojai balsuos atskirai savo kvartale.

Surinkusi bent 10 proc. gyventojų parašų iniciatyvinė grupė kreipsis į Vyriausybę, kuri organizuos visuotinę gyventojų apklausą. Savo nuomonę šiuo klausimu turėtų pareikšti ir Klaipėdos miesto ir rajono tarybos. Galutinį sprendimą dėl Slengių priklausomybės Klaipėdos rajonui ar miestui priims Seimas. Šiuo metu Slengiai yra Klaipėdos rajono savivaldybės Sendvario seniūnijos kaimas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 356 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,