Mano Gargždai



Investicinio aukso supirkimas: kaip viskas vyksta?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Specialistų teigimu, investavimas į auksą ir kitus tauriuosius metalus labiausiai pasiteisina tais atvejais, kada ieškoma ilgalaikių investicinių instrumentų. Vis dėlto, ateina laikas, kada nusprendžiama sukauptą auksą parduoti, ir tokiu atveju domimasi, kieno siūlomas investicinio aukso supirkimas galėtų geriausiai pasiteisinti. Šiuo metu tokią galimybę gali pasiūlyti ne tiek ir mažai skirtingų kompanijų, taigi, kaip rasti pačią tinkamiausią, ir ką svarbiausia žinoti apie investicinio aukso supirkimą?

 

Atkreipkite dėmesį į tai, kur luitai ir monetos buvo įsigyti

Kartais gali būti siūlomas tik tokio investicinio aukso supirkimas, kuris buvo įsigytas tik iš tam tikros kompanijos. Jums gali prireikti pateikti dokumentą, kuris įrodo, kad investicinis auksas buvo pirktas būtent iš tam tikros įmonės, taigi, šiuos dokumentus visada svarbu išsaugoti.

Vis dėlto, kartais gali būti siūlomas ir iš kitų bendrovių įsigyto investicinio aukso supirkimas – tokiu atveju sąlygos yra aptariamos individualiai. Supirkimo metu taip pat yra sudaroma aukso pardavimo sutartis, o auksą parduodantis asmuo turi pateikti tapatybę patvirtinantį dokumentą. Pinigai už parduotą auksą paprastai yra pervedami į kliento nurodytą banko sąskaitą, o atsiskaitymo periodas visada yra derinamas individualiai.

 

Investicinio aukso supirkimo kaina

Be abejo, parduodant auksą visada yra svarbu tai, kokia pinigų suma bus sumokėta. Kadangi šio tauriojo metalo kaina visada yra daugiau ar mažiau svyruojanti, tiksli pinigų suma gali būti įvardijama prieš pat aukso supirkimą. Visuomet galima pasidomėti, kokia tiksli pinigų suma bus pasiūlyta už jūsų parduodamą auksą, ir tai padės pasirinkti pačią tinkamiausią auksą superkančią kompaniją.

 

Investicinio aukso būklė

Investicinio aukso būklė turi būti nepriekaištinga, toks auksas turi būti parduodamas gamyklinėje pakuotėje. Jei investicinį auksą superkančiai kompanijai kiltų tam tikrų abejonių dėl gaminio kokybės ar galimos klastotės, tokiu atveju su auksą parduodančiu asmeniu tariamasi dėl investicinio aukso papildomo patikrinimo procedūrų (tai yra atliekama Lietuvos prabavimo rūmuose). Investicinio aukso patikrinimo išlaidas apmoka aukso pardavėjas. Tam tikrais atvejais auksą superkanti kompanija gali atsisakyti nupirkti parduodamą auksą išsamiau nekomentuojant to priežasčių.

 

Kaip rasti tinkamiausią aukso supirkėją?

Pasidomėkite, kokios auksą superkančios įmonės yra sulaukusios paties geriausio įvertinimo – internetinėje erdvėje tikrai rasite atsiliepimų ir rekomendacijų;

Įvertinkite, kokio investicinio aukso supirkimas yra siūlomas – kartais siūloma nupirkti vien tik iš tam tikros įmonės įsigytą auksą;

Palyginkite, kokia kaina šiuo metu yra superkamas investicinis auksas, ir tai tikrai padės rasti pačius palankiausius pasirinkimus;

Taip pat galite pasidomėti, kaip greitai atsiskaitoma už kliento parduotą auksą.

Taigi, investicinio aukso supirkimas galimas tik tada, jei jis yra gamyklinėje pakuotėje ir idealios būklės, todėl įsigijus tokio aukso, jį rekomenduojama laikyti seife ar kitoje saugioje vietoje, kur auksui negresia jokie pažeidimai.

 

Reklama

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 244 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,