Mano Gargždai



Išrinkti geriausi rajono skaitovai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vakar išrinkti geriausi rajono skaitovai. S.Gulbino nuotr. Vakar išrinkti geriausi rajono skaitovai. S.Gulbino nuotr.

Vakar įvyko rajono mokinių meninio skaitymo konkursas. Daugelis skaitovų skaitė lietuvių grožinės literatūros pradininko, poemos „Metai“ autoriaus Kristijono Donelaičio tekstus ir taip prisidėjo prie šio rašytojo gimimo jubiliejaus paminėjimo. Iš 19 dalyvių buvo išrinkti 6 geriausieji, o iš jų atrinkti 2, kurie pateko į zoninį turą.

 

 Jaunesniųjų grupėje geriausiai pasirodė Toma Tamošauskaitė iš Lapių pagrindinės mokyklos, skaičiusi ištraukas iš Vandos Juknaitės „Šermenys“ ir Kristijono Donelaičio „Metų“ (mokytoja Asta Gilvonauskienė), taip pat „Kranto“ pagrindinės mokyklos aštuntokė skaičiusi ištrauką iš Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ bei Aldonos Liobytės ,,Kuršiuką“ (Sultonaitės monologą).

Į zoninį turą atrinkta Lijana Judeikytė iš Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos, skaičiusi Kristijono Donelaičio ,,Lapės ir gandro česnis“ (mokytoja Donata Jocytė).

 

Vyresniųjų grupėje geriausiai pasirodė Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos moksleivė Redita Norvaišaitė, skaičiusi Kristijono Donelaičio pasakėčią „Vilks provininks“ (mokytoja Irena Juciuvienė), taip pat Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos atstovas Dominykas Ivanauskis, skaitęs ištrauką iš Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ (mokytoja Giedrė Poškienė).

Į zoninį turą  atrinktas Albinas Sungaila iš Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos (mokytojas Vidas Vaitkus), kuris taip pat skaitė Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ ištrauką.

 

S.Gulbino nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 213 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,