Mano Gargždai



Studijos užsienyje: neįgyvendinama svajonė ar naujo gyvenimo pradžia?

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Artiom Romanovskij. Gimnazijos nuotr. Artiom Romanovskij. Gimnazijos nuotr.

Penktadienį, rugsėjo 21-ąją, Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje svečiavosi verslo plėtros vadybininkas Artiom Romanovskij, kuris III–IV klasių mokiniams pristatė „Pasaulio studentų“ platformą ir plačiau papasakojo apie savo patirtį bei studijas Didžiojoje Britanijoje.

 

„Pasaulio studentai“ – internetinis puslapis, jungiantis mokinius ir studentus iš viso pasaulio. Šioje svetainėje už minimalų mokestį svajojantis studijuoti užsienyje jaunimas gali sužinoti išsamią informaciją apie konkretų miestą, universitetą ar studijų programą. Tai puiki galimybė tiems, kurie abejoja, kokią aukštojo mokslo instituciją ar specialybę pasirinkti.

Verslininkas pasakojo apie Nottingham Trent universitetą, kuriame studijavo teisę, bei Warwick teisės mokyklą, kurioje įgijo korporatyvinio valdymo ir finansinės kontrolės magistro laipsnį. Pašnekovas kalbėjo apie studentišką gyvenimą užsienyje ir kasdieniškas problemas, su kuriomis susidūrė studijų metais, apie tai, jog net ir mokydamasis sugebėjo dirbti pilnu etatu ir išlaikyti save be tėvų pagalbos. Jis teigė, jog tokia patirtis išmokė savarankiškumo, pasitikėjimo savimi ir laiko planavimo, suformavo įgūdžius, svarbius norint greitai įsilieti į kintančią darbo rinką.

Paklaustas, kas pastūmėjo grįžti į gimtinę, Artiom Romanovskij juokavo, jog gamta, ir pridūrė matantis Lietuvoje daugybę rinkos ir verslo plėtros galimybių. Jaunas verslininkas linkėjo mokiniams renkantis studijas klausytis širdies balso, nes tai – naujas gyvenimo etapas, nulemsiantis ateitį, priminė, jog svarbu atsižvelgti ir į savo gebėjimus bei specialybės poreikį darbo rinkoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 133 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,