Mano Gargždai



Lietuvos vaikai pirmą kartą tiesiogiai galės stebėti NETradicinę pamoką

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi nuotrauka (corbisimages.com) Asociatyvi nuotrauka (corbisimages.com)

       Minint pasaulinę Saugesnio interneto dieną, 2014 m. vasario 11 d. daugiau kaip 50 tūkstančių Lietuvos mokinių tiesiogiai dalyvaus NETradicinėje pamokoje saugesnio interneto tema.

      NETradicinėje pamokoje patarimais bei patyrimais dalysis labai gerai žinomi Lietuvos muzikos, sporto, pramogų pasaulio atstovai. Į pamoką atkeliaus ir kaip būti saugiam internete pademonstruos ypatingas keturkojis svečias, o ją ves charizmatiškiausia, populiariausia  ir mėgstamiausia Lietuvoje įžymybė. Pamoka tiesiogiai bus transliuojama iš Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO, kuriame vyks saugesnio interneto renginys vaikams Kurkime geresnį internetą kartu!". Tiesiogiai stebėti renginį bus galima adresu www.litnet.lt/SID2014

Renginį globoja - Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Mūsų jaunoji karta, ypač vaikai, nepaprastai smalsūs ir imlūs naujoms technologijoms, todėl nuolat ieškome priemonių, būdų, kurie padėtų vaikams jaustis saugesniems elektroninėje erdvėje", - sako Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) direktorius Feliksas Dobrovolskis. – Manome, kad žinomų žmonių patirtys bei mintys, išsakytos NETradicinėje pamokoje, taps sektinu pavyzdžiu, paskatins vaikus internete elgtis atsakingiau, labiau pasirūpinti savo saugumu".

      Renginio metu bus apdovanoti mokiniai, dalyvavę Švietimo informacinių technologijų centro skelbtuose konkursuose vaikams. Skelbtas piešinių konkursas Pasveikink saugesnį internetą", komiksų konkursas Kurkime geresnį internetą kartu! " bei pirmą kartą - naršyklinio žaidimo idėjos konkursas. Konkursuose šiais metais mokiniai dalyvavo itin aktyviai - piešinių konkursui sulaukta net 318 darbų iš 32 Lietuvos mokyklų, komiksų - 316 darbų iš 40 mokyklų, naršyklinio žaidimo idėjos konkursui atsiųsti 45 darbai iš 15 mokyklų.

Saugesnio interneto projekto Lietuvoje vykdytojai organizuoja dar daugybę renginių šiai dienai paminėti:
Asociacija
Langas į ateitį" su partneriu TEO LT", AB, vasario 10-15 dienomis kviečia Lietuvos savivaldybių viešąsias bibliotekas ir jų filialus prisijungti prie Saugesnio interneto savaitės akcijos ir padėti savo bendruomenės nariams jaustis saugesniems internetinėje erdvėje. Bibliotekose bus galima stebėti šviečiamuosius filmus, atlikti žinių patikrinimo testus, dalyvauti konkursuose, pamokėlėse apie saugų elgesį internete. Daugiau informacijos svetainėje www.epilietis.eu.


Vasario 10-14 dienomis profesinės savanorystės iniciatyva „Kam to reikia?!" šalies mokyklose pirmą kartą organizuoja Saugesnio interneto savaitę. Jos metu specialistai iš
Swedbank", Omnitel", TEO LT" bei kitų šalies organizacijų pasidalys savo patirtimi ir papasakos mokiniams, kaip bendraujant ir naršant internete visada išlikti saugiems.

Kviečiame interneto karštąją linija  pranešti apie pastebėtą neteisėtą ar žalingą turinį, t. y. pornografiją, vaikų seksualinį išnaudojimą, rasinę ar tautinę nesantaiką kurstantį turinį, smurtą ar kitą neigiamą poveikį nepilnamečiams darančią informaciją. Užpildykite specialią pranešimo formą tinklalapyje

http://www.draugiskasinternetas.lt/lt/main/report.

Vaikų linija" teikia pagalbą vaikams, susidūrusiems su elektroninėmis patyčiomis, seksualiniu viliojimu, žalingu turiniu ir kita nemalonia ar bauginančia patirtimi internete, taip pat internetu konsultuoja tėvus vaikų saugumo virtualioje erdvėje klausimais. Skambinkite telefonu 116 111.

 

Visas Saugesnio interneto dienos renginių kalendorius:

http://www.draugiskasinternetas.lt/lt/main/day/sid_2014_renginiai

Projektą Saugesnis internetas" Lietuvoje pagal Europos Sąjungos programą įgyvendina Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo informacinių technologijų centras (ITC), asociacija Langas į ateitį", VšĮ Vaikų linija".

2014 m. Saugesnio interneto dienos minėjimo Lietuvoje partneriai - Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Lietuvos radijas ir televizija, Lietuvos mokslo ir studijų institucijų kompiuterių tinklas LITNET, Lietuvos žmogaus teisių lyga, Policijos departamentas prie VRM, e-STAR", Tilde IT", Omnitel", TEO LT", Microsoft Lietuva", AVAD Baltic", Myliu Pandą".


Rasa Karalienė
Atstovė ryšiams su visuomene
Ryšių reguliavimo tarnyba

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 494 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,