Mano Gargždai



„Banga“ - ilgalaikis projektas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi S.Gulbino nuotr. Asociatyvi S.Gulbino nuotr.

Šeštadienį po dvikovos su „Trakais“ apie investuotojų atvykimą į Gargždus ir apie klubo planus kalbėjomės su klubo viceprezidentu Dmitrij Baida.

 

Kaip Jums ir Jūsų kolegai gimė mintis atvykti į Gargždus ir „Bangą“?

Turime bendrų draugų su Arminu Narbekovu. Jis pasiūlė - mes atvykome, pasižiūrėjome. Projektas patiko, susidomėjome ir pasilikome.

 

Praėjusiais metais „Atlantas“ ir „Klaipėdos Granitas“ prisiviliojo investuotojus iš Rusijos, šiemet tą patį padarė „Tauras“ ir „Banga“, dar apie kelis klubus sklido panašios kalbos. Kodėl Rusijos verslininkus ir buvusius futbolininkus taip domina Lietuvos klubai?

Atsakymas labai paprastas. Domina ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos klubai, nes Rusijoje net II lygos klubo vidutinis biudžetas yra 1,5 milijono dolerių. Čia - du tris kartus mažesnis. Taigi galima padaryti gerą projektą. Be to, dar atsiranda galimybė dalyvauti euroturnyruose. Ir tai kur kas įdomiau nei Rusijos II lyga.

 

Kiek Jūs žinote apie Lietuvos čempionatą?

Nepasakyčiau, kad labai gerai žinau, tačiau paskutinius dvejus metus atidžiau stebėjome Lietuvos ir Latvijos čempionatus.

 

Jei lygintume mūsų čempionatą su Rusijos ar Ukrainos, į kokias šių šalių lygas galėtų pretenduoti Lietuvos klubai?

Sunku pasakyti. Lietuvos klubai nėra lygiaverčiai. Pavyzdžiui, tarp praėjusių metų „Žalgirio“ ir „Tauro“ - tiesiog praraja. Jei „Žalgiris“ galėtų kovoti ir su Rusijos Premier lygos klubais, tai „Tauras“ greičiausiai ir Rusijos II lygoje būtų tarp autsaiderių.

Bent trys keturios Lietuvos čempionato komandos tikrai galėtų drąsiai rungtyniauti Rusijos I lygoje.

 

Kokie Jūsų planai - ar tai metų, dviejų, trijų ar ilgesnio laikotarpio projektas?

Be abejo tai ne vienerių ar trejų metų, o ilgalaikis projektas. Darome viską žingsnis po žingsnio. Auginsime jaunus futbolininkus, tobulinsime klubą.

 

Jeigu kalbėtume apie artimiausią laikotarpį - t.y. šį sezoną, kokius tikslus keliate komandai?

Iškart garsiai kalbėti nenorime. Savaime aišku, kad norisi pasiekti daugiau nei „Banga“ pasiekdavo iki šiol. Kai kalbėjome su klubo dalininkais, tai sakėme, kad būsime aukščiau nei keletą metų prieš tai. Be to, šiame sezone yra papildoma užduotis - pakovoti dėl taurės.

 

Tai svarbus bus antradienis, kai traukiami taurės burtai?

Svarbus. Nors manau, kad taurės turnyre visi priešininkai yra lygūs. Tai ne čempionatas - pakanka gerai sužaisti vienerias-dvejas rungtynes. Praėjusiais metais „Kruoja“ įrodė, jog ir su „Žalgiriu“ galima žaisti.

 

Kaip bus formuojama sudėtis? Kiek bus legionierių? Kaip vertinate komandoje likusius vietinius futbolininkus?

Jei kalbėtume apie vietinius futbolininkus, tai tuos, kuriuos pasilikome, vertiname kaip gerus žaidėjus. Jei kalbėtume apie legionierius, tai tie futbolininkai, kuriuos iš tikrųjų norėtume atsivežti, šiuo metu turi sutartis Rusijoje ir Ukrainoje. Lietuvoje dabar tarpsezonis, o ten tik pertrauka tarp ratų. Be to, kaip minėjau, prioritetas - jauni futbolininkai, kuriuos būtų galima čia ugdyti.

Legionierių skaičius priklausys nuo to, kiek sudėtyje bus lietuvių. Visgi mažiausiai aštuoni žmonės turėtų būti. Be to, greičiausiai turėsime jaunimo iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos.

 

Jei per taurės turnyrą pavyktų prasibrauti į Europą, ar tai kaip nors keistų šio sezono planus?

Jeigu pavyktų pateikti į Europos lygos kvalifikaciją, tai be abejo tektų stiprinti sudėtį.

 

Kada paaiškės galutinė 2014 metų „Bangos“ sudėtis?

Tikriausiai komandos komplektavimą vykdysime iki pat paskutinės paraiškų padavimo dienos.

 

Ar planuojate kviesti dar ir lietuvių futbolininkų?

Taip. Vedame derybas ir tikimės dar dviejų trijų žaidėjų.

 

Ir pabaigai - kokio priešininko norėtumėte A lygos pirmame ture?

Tai nėra labai svarbu, nes teks žaisti su visais. Galbūt norėtųsi su vienu iš A lygos vidutiniokų. Čia mano tokia nuomonė, o komandai tikriausiai nėra jokio skirtumo.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,