Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Minijos“ progimnazijoje minėta Europos kalbų diena (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Mokyklos nuotr. Mokyklos nuotr.

Nuo 2001 m. Europos kalbų diena švenčiama kasmet rugsėjo 26 d. Šią dieną ir „Minijos“ progimnazijoje užsienio kalbų metodinė grupė organizavo netradicinius renginius, skirtus kalbų dienai paminėti.

 

Renginio tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į kalbų mokymosi svarbą, ugdyti pagarbą gimtajai ir visoms Europos kalboms.

Pirmosios pamokos metu mokiniams buvo perskaitytas užsienio kalbų mokytojų laiškas. Vėliau organizuojama viktorina „Daugiakalbė Europa“. Dalyviai turėjo atsakyti į 30 klausimų. Po viktorinos mokiniams reikėjo parašyti voko antroje pusėje savo įspūdžius ir nunešti organizatoriams.

Antroji pamoka buvo pavadinta „Skelbiame pasauliui apie Lietuvą“. Įvairiomis kalbomis „minijiečiai“ rašė linkėjimus ir sveikinimus Lietuvai ant atvirlaiškių, kuriuos klijavo ant plakato ir eksponavo mokyklos fojė.

Šeštokai nekantriai laukė susitikimo su portugalų kilmės futbolo klubo „Banga“ treneriu David Afonso. Šį kartą sporto meistras mokė vaikus ne futbolo paslapčių, o portugališkai pasakyti savaitės dienų pavadinimus bei suskaičiuoti iki dešimties.

Dienos svečiai – tai mainų programos mokytojai iš Lenkijos, Danijos ir Švedijos. Jie vedė trečiąją pamoką septintų ir aštuntų klasių mokiniams. Na, o aštuntokės ypač nerimavo laukdamos susitikimo su mainų programos „Exchange for all“ dalyviais. Tarp koncertuojančių danų, lenkų ir švedų buvo ir mūsų mokyklos mokiniai, dalyvavę šiame projekte. „Minijiečiai“ džiaugėsi matydami darniai į bendrą veiklą įsiliejusius savo mokyklos mokinius.

Pasak aštuntokės K. Bulvydaitės, kiekvienas tą dieną kažką įdomaus sužinojo ar išbandė kokią naują veiklą. Jai ypač patiko kurti žodynėlį. Pasitelkusi įvairias informacijos priemones, kartu su bendraklasiais, svarbiausius lietuviškus žodžius vertė į anglų, rusų, ispanų, italų kalbas. Juokaudami dėl netikėtų sąskambių, mokiniai sužinojo ir daug negirdėtų dalykų.

Taigi praėjo dar viena netradicinio ugdymo diena, nutilo šurmulys, o mokyklos antrojo aukšto fojė liko tos dienos veiklos rezultatai – plakatai, kuriuose įvairiomis kalbomis parašyti sveikinimai Lietuvai, 5–7 klasių mokinių nuspalvintos vėliavėlės su įvairiomis sentencijomis ir, be abejo, žinios ir patirtis, kuria mokiniai ne kartą pasinaudos.

 

Mokyklos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,