Mano Gargždai



Savivaldos dieną – įvairių renginių gausa

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
K. Abromavičiūtės nuotr. K. Abromavičiūtės nuotr.

Spalio 10-oji – Vietos savivaldos diena – rajone paminėta kiek neįprastai. Anot Klaipėdos rajono mero Vaclovo Dačkausko, nuolat stengiamasi ieškoti naujų formų, tad Savivaldybė šiemet dovanojo gausią renginių programą.

 

Linkėjo didžiuotis

Šiandien, apie vidurdienį, aikštėje prie Savivaldybės būriavosi gausus būrys Administracijos darbuotojų, vadovų, Tarybos narių, rajono seniūnų, seniūnaičių, bendruomenių atstovų bei švęsti kartu panorusių smalsuolių. Čia, prie įrengtos palapinės, susirinkusiuosius sveikino ir meras V. Dačkauskas.

„Darbo ir užduočių turime daug, bet aš visiems Savivaldybės darbuotojams linkiu bendradarbiaujant su bendruomenėmis, kitais visuomenės atstovams, seniūnaičiais, sklandžiai, tvarkingai ir deramai įgyvendinti mums patikėtas funkcijas, kad sulauktume kuo mažiau nepasitenkinimo iš rajono gyventojų. Linkiu, kad pasibaigus šiai dienai, sugrįžę į namus, kiekvienas galėtumėte drąsiai ištarti, jog didžiuojatės, kad dirbate Savivaldybėje“, – linkėdamas puikios nuotaikos bei gražios šventės kalbėjo meras.

Vėliau Savivaldybės administracijos skyriai pristatė savo veiklą, projektus, darbuotojai atsakė į įvairius smalsuolių klausimus. Be to, susirinkusieji galėjo dalyvauti loterijoje, veikė „idėjų bankas“, į kurį kiekvienas norintis galėjo pateikti savo idėjas Savivaldybei. Šventės dalyviai vaišinosi arbata bei saldžiais pyragais.

 

Renginių gausa

Tačiau šventė tuo neapsiribojo. Nuo pat ryto iki 18 val. vakaro, Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba atvers savo duris ir priims visus norinčius susipažinti su ugniagesio gelbėtojo profesija, darbo sąlygomis bei pademonstruos šiuolaikiškas gaisrines mašinas bei turimą įrangą. Iki pietų Gargždų kultūros centro vidinėje aikštelėje savo techniką demonstravo ir visuomenei pristatė VšĮ „Gargždų švara“ atstovai.

Nuo 14 val. lankytojų lauks ir Gargždų kultūros centras. Susirinkusieji prie puodelio arbatos turės galimybę išgirsti apie centro veiklą, vykdomas funkcijas, sužinoti apie mėgėjų meno kolektyvus, „Minijos“ kino teatro repertuaro formavimą ir planus.

Gimnazijų abiturientus priims J. Lankučio viešoji biblioteka, kur moksleiviai susipažins su naujausiomis bibliotekos veiklomis, paslaugomis.

Šiandien Gargždų krašto muziejus visus norinčius kviečia nemokamai apžiūrėti ekspozicijas, susipažinti su muziejaus ir filialų veikla.

17 val. rajono jaunimas kviečiamas į Gargždų atvirą jaunimo centrą, kur vyks vakaras su meru (Jaunimo reikalų taryba), o nuo 18 val. – protų mūšis savivaldos tema.

Visą dieną įvairūs renginiai vyks ir Viliaus Gaigalaičio globos namuose.

Apsilankyti ir susipažinti su įstaigų veiklomis norinčiuosius kvies Klaipėdos rajono paramos šeimai centras, Gargždų socialinių paslaugų centras, Priekulės socialinių paslaugų centras, Pedagoginė psichologinė tarnyba, Klaipėdos rajono švietimo centras, Visuomenės sveikatos biuras. Atvirų durų diena vyks kiekvienoje savivaldybės seniūnijoje.

 

Akimirkos iš šventės – Kristinos Abromavičiūtės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 335 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,