Logo
 Spausdinti šį puslapį

Jaunimas dalyvavo susitikime su meru (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Meras V. Dačkauskas ir GAJC direktorė I. Gaudutytė. GAJC nuotr. Meras V. Dačkauskas ir GAJC direktorė I. Gaudutytė. GAJC nuotr.

2018 m. spalio 10 d. visoje Lietuvoje švenčiama vietos savivaldos diena. Šia proga Gargždų atviras jaunimo centras (GAJC) kartu su Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ organizavo renginį „Aš visuomenės dalis“, skirtą paminėti vietos savivaldos dieną.

 

17 val. vyko susitikimas-diskusija su Klaipėdos rajono savivaldybės meru Vaclovu Dačkausku. Meras tarė sveikinimo žodį susirinkusiems, dėkojo už jaunimo iniciatyvumą ir kūrybiškumą, ragino jaunuolius aktyviai dalyvauti politikoje, pretenduoti į savivaldybės tarybą ir būti pilietiškais, dalyvauti savivaldos rinkimuose.

Diskusijoje dalyvavo jaunimas iš viso Klaipėdos rajono, buvo kalbama apie savivaldybės struktūrą, mero darbą – teises, pareigas, funkcijas, apie sunkumus ir situacijas su kuriomis susiduriama darbe, apie nuveiktus darbus ir planus susijusius su jaunimo politikos įgyvendinimu Klaipėdos rajone. Jaunimas turėjo galimybę užduoti klausimus. Aktyviai dalyvavo – mero buvo klausiama apie Klaipėdos rajono savivaldybės pavadinimo keitimą, apie perspektyviausias profesijas, kodėl jaunas žmogus turėtų rinktis gyvenimą Gargžduose, apie laisvalaikio pomėgius, apie motorolerių aikštelę ir kt. (visą diskusiją galima peržiūrėti Gargždų atviro jaunimo centro Facebook paskyroje, kurioje patalpinta diskusijos tiesioginė transliacija).

Po susitikimo su meru jaunimas dalyvavo „Protų mūšyje“, kurio klausimai buvo sudaryti savivaldos ir Klaipėdos rajono tema. Klaipėdos rajono savivaldybės įsteigtus prizus laimėjo: III vietos nugalėtojai – Jaunimo klubas „Ekipa“ iš Veiviržėnų, II vietos nugalėtojai – „Žaliųjų miestiečių sąjunga“ – „Vaivorykštės“ gimnazijos mokiniai ir I vietos nugalėtojai – komanda „MP“ – „Vaivorykštės“ gimnazijos prezidentūra.

Dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybės merui už apsilankymą ir jaunimui už aktyvų dalyvavimą.

 

GAJC nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,