Logo
 Spausdinti šį puslapį

Keisis dviejų ministerijų pavadinimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Seimas vienbalsiai priėmė Vyriausybės įstatymo pataisas, kuriomis nutarta pakeisti Ūkio ir Švietimo ir mokslo ministerijų pavadinimus.

 

Priimtais pakeitimais Ūkio ministeriją nuspręsta pavadinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Šiuo pakeitimu siekiama kurti modernų valstybės požiūrį ir atkreipti dėmesį į šiuolaikišką ekonominių procesų reguliavimą, o visų pirma – į inovacijas, kurios sudaro svarbų pagrindą valstybės ekonomikos augimui. Anot iniciatorių, ministerijos pavadinimas tiksliau reprezentuos ministerijos veiklos sritį, pobūdį ir pagrindinius tikslus, taip jos pavadinimas bus labiau suprantamas tarptautinei bendruomenei.

Pagal naujas nuostatas Švietimo ir mokslo ministerija vadinsis Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Kaip tvirtina iniciatoriai, pakeitus šios ministerijos pavadinimą bus sudarytos prielaidos reikšmingai padidinti sporto prestižą visuomenėje ir valstybės bei savivaldybių institucijose ir įstaigose, taip pat pagerinti tarptautinį bendradarbiavimą fizinio aktyvumo ir sporto srityse ir sustiprinti valstybės sporto institucijos – Švietimo ir mokslo ministerijos – vaidmenį sporto srityje.

Priimtos pataisos įsigalios 2019 m. sausio 1 d.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,