Logo
 Spausdinti šį puslapį

9 rekomendacijos perkant žiemines padangas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Shutterstock.com nuotr. Shutterstock.com nuotr.

Nuo lapkričio 10 dienos būtina naudoti žiemines padangas, o tai reiškia, kad dar keletą mėnesių galima naudoti vasarines padangas, tik svarbu laiku pasirūpinti jų įsigijimu, kad, prasidėjus šaltiesiems mėnesiams, Jūsų automobilis būtų pasiruošęs būtiniems „pasikeitimams“. Bet, norėdami sutelkti dėmesį į žieminių padangų pasiūlymą, būtina atkreipti dėmesį į keletą rekomendacijų, kurios apibendrintos šiame straipsnyje.

 

Rekomendacija #1: Atkreipkite dėmesį į padangų suderinamumą su Jūsų automobiliu.

Kaip žmonėms tinka konkretaus dydžio ir tipo batai, taip pat ir automobiliui netiks bet kokios žieminės padangos – būtinai patikrinkite, kad padangų dydis būtų teisingas. Kaip tai galima nustatyti? Automobiliui tinkamų padangų dydį nurodo patys automobilių gamintojai, ši informacija nurodyta ant lipduko, esančio arba ant degalų bakelio vidinės pusės, arba ant vairuotojo pusėje esančių durelių rėmo.  

Tačiau yra vienas bet – mašinoje ne visada sumontuoti originalūs ratlankiai ir šiuo atveju įsigyjant naujas žiemines padangas, kaip pavyzdį būtina nurodyti esamų ratlankių dydį. Jei ant lipduko nurodytas vienas dydis, bet automobiliui sumontuoti mažesni arba didesni ratlankiai, padangas būtina pirkti pagal ratlankių dydį. Kita vertus, jei planuojate įsigyti naują žieminių padangų komplektą su ratlankiais, pasirinkite Jūsų automobilio modeliui tinkamą komplektą, atsižvelgiant į ant lipduko esančią informaciją – tokiu būdu vairavimas bus saugesnis ir patogesnis.

 

Rekomendacija #2: Pasirinkite savo vairavimo įpročiams pritaikytas padangas.

Žieminių padangų pasirinkimas yra labai platus, tačiau, norint į pasiūlą orientuotis patogiau, jį galima padalinti į tris kategorijas:

Kietos sudėties arba Europietiško tipo žieminės padangos;

Minkštos sudėties arba Skandinavų tipo žieminės padangos;

Dygliuotos žieminės padangos.

Kiekviena kategorija yra pritaikyta konkrečiam vairavimo stiliui, t. y. kietos sudėties padangos tinkamiausios gerai nuvalytiems miesto keliams ir greitkeliams ir joms yra labai geras sukibimas su šlapiu keliu, bet našumas ant ledo ir sniego yra žemesnis, tuo pačiu minkštos sudėties padangos labiau tinka apsnigtiems ir apledėjusiems keliams, taip pat geriau „elgiasi“ prie žemos temperatūros; jos yra labai tylios, bet kaip oro temperatūra viršija 7 laipsnių pagal Celsijų žymę, jas būtina pakeisti.

Žieminės padangos su dygliais tinkamos ypač sunkiai pravažiuojamiems keliams, t. y. labai apsnigtiems ar apledėjusiems. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad jas galima naudoti tik nuo lapkričio 1 iki balandžio 9 ir važiuojant su jomis asfaltu arba grindiniu, padangos bus gana triukšmingos, taip pat gadins kelio paviršių (žinoma, jei kelio nedengia sniegas ir/arba ledo sluoksnis). Bet jei daug keliaujate, nepamirškite, kad keliose Europos Sąjungos valstybėse dygliuotos padangos yra uždraustos.

 

Shutterstock.com nuotr.

 

Rekomendacija #3: Įsigykite visas keturias žiemines padangas tuo pačiu metu.

Jei padangos ant vienos ašies yra geros būklės, dažnai vairuotojai pasirenka įsigyti naujas žiemines padangas tik vienai ašiai. Taip, pavyksta sutaupyti, tačiau šios praktikos reikėtų vengti. Kodėl? Todėl, kad labai įmanoma, kad atsiras nevienodas padangų nudilimas, tai bus ne tik nenaudinga ilgesniam laikotarpiui, bet ir greičiausiai sukels įvairių problemų, pavyzdžiui, padidins stabdymo kelią, sumažins sukibimą arba padarys padangas blogiau kontroliuojamas.

 

Rekomendacija #4: Teikite pirmenybę naujoms padangoms.

Naudotos padangos išsiskiria tiktai vienu privalumu – palyginti mažesne kaina, tačiau, taip pat, kaip ir nepilnas padangų komplekto įsigijimas, taip ir dėl dėvėtų padangų taupymas yra tik trumpalaikis. Įsigydami dėvėtas padangas turite žinoti, kad perkate katę maiše, net jei protektoriaus nudilimas yra nedidelis; galų gale, negalite žinoti, kur ir kaip buvo saugomos padangos, nes būtent nuo šių kriterijų priklauso, kiek ilgai ir kokybiškai jos tarnaus. Taip pat naujoms padangoms yra papildomų privalumų – joms yra duodama garantija.

 

Rekomendacija #5: Pasirinkite patikimų prekių ženklų padangas.

Kaip ir visas prekes, taip ir automobilių padangas gamina daugybė skirtingų kompanijų, bet, deja, ne visiems tai pavyksta gerai, todėl norint pasirūpinti savo komfortu ir saugumu, įsigykite padangas žinomo ir patikimo prekių ženklo, pvz.: „GoodYear“, „Michelin“, „Pirelli“, „Dunlop“, „GoodRide“, „Yokohama“ ir t.t. Jei vis dėlto norite sutaupyti, galite rinkis padangas iš didelių gamintojų dukterinių kompanijų, kurių veikla labai stipriai kontroliuojama ir naudojamos naujausios technologijos (tiesa, su nedideliu uždelsimu) paprastai pereina ir į dukterinių kompanijų rankas. O padangų, kurias gamina nežinomas gamintojas, geriau vengti.

 

Shutterstock.com nuotr.

 

Rekomendacija #6: Bendradarbiaukite su profesionaliu padangų pardavėju.

Taip pat ir klausimas apie tai, kur pirkti žiemines padangas, visada yra aktualus ir svarbus. Pasirinkimo galimybės yra gana plačios, nes padangas šiuo metu galima įsigyti visur – pradedant oficialiais padangų pardavėjais ir baigiant interneto parduotuvėmis, kurios be tūkstančių prekių taip pat užsiima ir padangų prekyba.

Tačiau geriau padangas įsigyti iš profesionalų, kurių pagrindinis darbas yra būtent prekyba padangomis. Kodėl? Pirmiausia, padangų kokybė labai priklauso nuo laikymo sąlygų ir oficialus padangų pardavėjas tikrai pasirūpins, kad jos būtų saugomos tinkamomis sąlygomis. Be to, šios įmonės dažnai siūlo taip pat ir padangų montavimą bei kitas paslaugas, kas ypatingai palengvins padangų keitimo procesą.

 

Rekomendacija #7: Geriau nenaudoti universalių padangų.

Nors pradžioje ši opcija atrodo visai viliojanti, t. y. įsigysi vieną padangų komplektą, kuris tiks tiek žiemai, tiek vasarai, šios praktikos reikėtų vengti. Priežastis gana paprasta – kas tinka visiems, netiks niekam, t. y. šios universalios M+S padangos vasarą nudils greičiau nei vasarinės padangos ir žiemą negalės konkuruoti su žieminėmis padangomis, taigi padangas reikės pirkti dažniau, o jų našumas nebus idealus.

 

Shutterstock.com nuotr.

 

Rekomendacija #8: Keiskite padangas laiku.

Nors minimalus žieminių padangų protektoriaus gylis, su kuriuo galime važiuoti yra 3 mm, nereikėtų laukti momento, kada protektorius nudils iki nurodyto minimumo – šios padangos ant ledo ir sniego „elgsis“ daug prasčiau nei naujos žieminės padangos ir bus blogiau kontroliuojamos. Taip pat padangas būtina keisti, kai yra iškritę daugiau nei pusė dyglių arba jos yra pasenusios; jei padangų amžius yra pasiekęs penkis metus, verta apsvarstyti galimybę jas pakeisti. Todėl apie tai, kur pirkti žiemines padangas, pradėkite galvoti iš anksto!

 

Rekomendacija #9: Susipažinkite su įvairiais padangų modeliais internete.

Žieminės padangos, kaip jau minėjome, yra suskirstytos į tris skirtingas kategorijas, kiekvienai iš jų yra daugybė modelių įvairių gamintojų. Norint atrasti būtent Jūsų automobiliui tinkamas padangas, padėti gali internetas – pirmiausiai, apie konkretų modelį skaitykite gamintojo svetainėje, taip pat galite susipažinti su kitų automobilių vairuotojų atsiliepimais. Jei ir po šių veiksmų turite klausimų, susisiekite su padangų pardavėju – profesionalus pardavėjas tikrai padės pasirinkti tinkamiausią padangų modelį.

Jei Jus taip pat domina, kur pirkti žiemines padangas, žiūrėkite Padangos1.lt pasiūlymą – naudodamas patogią paiešką, rasite Jūsų automobiliui tinkamiausiais padangas!

 

Reklama

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,