Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šalies keliuose per savaitę žuvo septyni žmonės

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Per savaitę, spalio 19–25 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), eismo įvykiuose žuvo 7 žmonės.

 

Spalio 19-osios, penktadienio, pavakarę Vilniaus rajone, Dūkštos seniūnijoje, magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys, esant rūkui, į sustojusį tarpmiestinį autobusą „Man“, kurį vairavo 31 metų vyras, atsitrenkė ta pačia kryptimi iš paskos važiavęs automobilis „Škoda Octavia“. Po to, į šį automobilį trenkėsi ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „Mercedes-Benz E320“, vairuojamas 24-erių vaikino, kuris dar partrenkė iš autobuso išlipusį 19 metų keleivį ir trenkėsi į kelio atitvarus. Ta pačia kryptimi važiavęs 38 metų vyro vairuojamas automobilis „Mazda 6“ atsitrenkė į sustojusį automobilį „Volvo V40“, prie kurio vairo buvo 56-erių vyras. Nuo smūgio „Volvo“ atsitrenkė į autobusą ir kliudė iš jo išlipusį vairuotoją. Per eismo įvykį sužeistas automobilio „Škoda“ 34 metų vairuotojas mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje vežamas į ligoninę. Šio automobilio keleiviai, 35-erių moteris 3 metų berniukas, paguldyti į ligoninę. Į ligoninę paguldytas ir 19-metis vaikinas. Nukentėjo ir autobuso vairuotojas.

Spalio 20-osios, šeštadienio, dieną Alytaus rajone, Panemuninkėlių kaime, pagrindiniame kelyje (sankryžoje), motociklas „Honda CMX250“ susidūrė su automobiliu „Renault Mégane Scénic“, kurį vairavo 47 metų moteris. Motociklo 46 metų vairuotojas tą patį vakarą mirė Alytaus ligoninės Reanimacijos skyriuje.

Spalio 23-osios, antradienio, vakarą Biržų rajone, Biržų kaime, kelyje Biržai–Raubonys, automobilis „Audi A6“, vairuojamas 21 metų vaikino, kliudė važiuojamojoje kelio dalyje gulėjusį vyrą su dviračiu. 57 metų vyras mirė vežamas į ligoninę. Dviračio vairuotojas tamsiuoju paros metu neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

Spalio 24-osios, trečiadienio, rytą Pasvalio rajone, Talačkonių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga („Via Baltica“ ruožas), 26 metų Latvijos Respublikos pilietės vairuojamas automobilis „BMW X5“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su automobiliu „Seat Ibiza“. Žuvo jį vairavusi 59 metų moteris.

Tą patį spalio 24-osios vakarą, apie 22.15 val. Vilniuje, Vaduvos gatvės ir Savanorių prospekto sankryžoje, 62 metų vyro vairuojamas automobilis „Toyota Previa“, važiuodamas per sankryžą degant žaliam šviesoforo signalui, partrenkė į važiuojamąją kelio dalį degant draudžiamajam šviesoforo signalui staiga įėjusį pėsčiąjį. 22 metų vaikinas žuvo nelaimės vietoje.

Tą patį vakarą, 22.30 val. Vilniuje, Dariaus ir Girėno ir Brolių gatvių sankryžoje, taksi automobilis „Opel Astra Sports Tourer“, vairuojamas 47 metų vyro, partrenkė į pėsčiųjų perėją, degant raudonam šviesoforo signalui, įėjusią 42 metų moterį ir ją mirtinai sužalojo. Automobilis važiavo degant žaliam šviesoforo signalui.

Spalio 25-osios, ketvirtadienio, rytą Panevėžyje, Beržų ir Velžio gatvių sankryžoje (danga šlapia, apšviestas ruožas), 53 metų vyro vairuojamas krovininis automobilis „Volvo FH 12“, partrenkė šviesoforu reguliuojamojoje pėsčiųjų perėjoje pėsčiąjį. Žmogus pakliuvo tarp puspriekabės ratų ir jis buvo kurį laiką tempiamas. Žuvo 64 metų pėsčiasis.

Eismo įvykiuose sužeisti 99 eismo dalyviai, pirminiais duomenimis, įvyko 78 eismo įvykiai.

Savaitės eismo įvykių pagrindinės priežastys (pirminiais duomenimis):

Vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas 22 atvejai.

Saugaus atstumo nesilaikymas 17 atvejų.

Reikalavimo duoti kelią važiavimo pirmenybę turinčiai transporto priemonei nevykdymas, susidūrimai sukant į kairę – 12 atvejų.

Nepasirinktas saugaus ar leistinas važiavimo greitis 10 atvejų.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo eismo dalyvių kelyje elgtis atsakingai. Vairuotojai, važiuokite tik saugiu greičiu, įvertinkite oro sąlygas tamsiuoju paros metu. Būkite ypač dėmesingi neapšviestuose kelių ruožuose, būkite budrūs prieš pėsčiųjų perėjas.

Pėstieji, prieš išeidami į kelią, su savimi pasiimkite atšvaitą, ar kitą šviesą atspindintį elementą, kurie Jums privalomi tamsiuoju paros metu. Atšvaitą (-us) prie drabužių reikia prisitvirtinti taip, kad jis (jie) būtų matomi kitiems eismo dalyviams. Taip pat galite neštis žybsintį žibintuvėlį – taip pagerinsite savo matomumą.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,